Миграцията е на ръба да разруши Европа

95 на сто от незаконно настанилите се край Кале не са бежанци, а млади мъже от Африка

Ислямизирана, варварска и осиромашала, Европа ще стане неразличима от Северна Африка и Близкия изток

Няколко хилядолетия бяха необходими за изграждането на европейската цивилизация, но нейното предстоящо унищожение ще бъде дело само на няколко години, извършено от безотговорни, непатриотични и заблудени политически кадри начело с германския канцлер Ангела Меркел. Представяйки вандализма си като състрадание и своето малодушие като морално превъзходство, тези лидери създадоха толкова дълбока миграционна криза, че самото съществуване на нашата европейска култура и наследство са под смъртна заплаха.

Трагичният парадокс на пристрастеността към свободата на движение и премахването на националната идентичност е, че Европа вероятно в известен смисъл ще престане да съществува през този век. Успоредно с ускоряването на социалната революция традиционните ценности като демокрация, свобода и солидарност ще бъдат заместени от конфликт, сектантство, потисничество и нетолерантност. Нарастващо ислямизирана, варварска и осиромашала, Европа ще се превърне в неразличима от големи части на Северна Африка и Близкия изток.

Дори изумително високите нива на масова миграция през последните две десетилетия са незначителни спрямо колосалния потоп на новопристигналите, който настъпи от началото на лятото, когато Меркел направи печално лекомисленото заявление, че Германия би приветствала всеки, който твърди, че е бежанец. Тя може би си мисли, че политиката на отворени врати ще осигури противоположност на германския безобразен рекорд на агресия след 1860 г., но в действителност с разкъсването на социалната тъкан на Европа тя направи добавка към дългия списък на тевтонските престъпления.

Благодарение най-вече на нея толкова много африканци, азиатци и близкоизточни мигранти прииждат към бреговете ни. Само през октомври рекордните 218 000 души прекосиха Средиземно море, което е повече, отколкото през цялата 2014 г. Абсурдното е, че някои столични елитаристи се оплакват, че Великобритания не е успяла да се присъедини към това разместване на демографските пластове, тъй като нашето правителство каза, че ние ще приемем само 20 000 бежанци от Сирия през следващите пет години. Това пренебрегва един факт, който е от решаващо значение - че сегашният темп на имиграция е официално повече от 630 000 на година, като повечето от новите заселници са от страни извън ЕС.

Колко още се очаква да вземат Великобритания и Европа? Потенциалният наплив е почти неограничен. ООН казва, че в световен мащаб има поне 60 млн. души, определени като бежанци, докато повече от 1,2 млрд. души живеят в крайна бедност. Но числата са вече катастрофални. Настроение на страх е надвиснало над разпадаща се Европа. В южната част на Испания е имало нападения срещу църкви от ислямисти, включително с увреждане на древен храм и арабски графити по стените. Ултра либералната и промиграционна Швеция вижда как някои мюсюлмански квартали в градовете й се превърнаха в райони, в които не бива да се ходи, а пък в Малмьо процентът на изнасилванията е един от най-високите в света. Изпълнени с хаос сцени в Източна Европа се повтарят и в пунктовете на британската граница като Кале, където огромният 6000-местен миграционен лагер изпада в още по-голяма мизерия и напрежение.

Но 95 на сто от незаконно настанилите се там не са бежанци, а корави, здрави млади мъже, предимно от Африка, които изобщо нямат право да бъдат в Европа. Ако нашите политици имат някакъв кураж, те ще закрият лагера и ще ги депортират. Но вместо това от британския данъкоплатец се иска да отделя 3,6 млн. паунда годишно за подобрения в лагера, които само ще го направят още по-привлекателен. Същото напрежение има в базата на британските ВВС в Кипър, където на група мигранти са дадени подслон и храна, след като пристигнали на острова.

Вместо да покажат каквато и да е благодарност, някои създават безредици и изгарят палатките си, което едва ли е поведение на хора, наистина бягащи от преследване. “Ние искаме да отидем в Англия”, каза един. Ясно е, че Европа вече не е в състояние да се справи. На гръцкия остров Лесбос свърши мястото за погребване на трупове, а в малка Словения има 13 000 имигранти, преминаващи през границите й всеки ден. Там те също подпалват палатки.

Дори в Германия не е спокойно. Налице са масови сбивания в няколко центрове за приемане на мигранти и - като смразяващо ехо от тоталитарното минало на страната - германските власти конфискуват имущество, за да осигуряват подслон на новопристигналите. Като потресаващ символ на това как европейското общество е претоварено е село Сумте в североизточната част на Европа, чието население е на път да се увеличи със 700% при приемането на лица, търсещи убежище.

Има опасност с наближаването на зимата и влошаването на времето миграционната криза да се засили. В повечето медии ще се излее нова вълна от сантименталност, изопачавайки с манипулативни снимки страданията на бежанците.

Нетърпеливи да парадират със своите хуманитарни пълномощия, политиците ще отворят вратите още по-широко и ще наложат още по-големи тежести на европейските данъкоплатци. Така че цикълът на спад ще се ускори.

Някой от нас някога да са гласували за нашата кончина? Но политиците ни причиняват това, без да са получили никакъв демократичен мандат. Една медицинска сестра в Германия, която са изгонили от апартамента й в Нихайм, за да бъде използван за мигранти, каза пред репортери през миналия месец: “Не мога да разбера как градът може да се отнася с мен по този начин.” Нейният опит може да е метафора за народите на Европа. Мащабът на това политическо предателство е почти непонятен.

* Материалът е на сп. “Експрес”, публикуваме го в превода на БГНЕС, в. “Експрес”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи