Ненчев: Мъдростта и търпението на военнослужещите бяха възнаградени

„На днешния Архангелов ден, проявената мъдрост и търпение на българските военнослужещи бяха възнаградени. Всички спорни текстове в преходните и заключителни разпоредби на проектобюджета за 2016 г., касаещи сектор "Сигурност" са отменени".

Това се казва в изявление на министъра на отбраната Николай Ненчев, цитирано от пресцентъра на министерството.

"Като министър на отбраната неотлъчно съм отстоявал нуждата от подобряване на статута на българските генерали, адмирали, офицери и войници и съм призовавал за политика на предвидимост и последователност в провеждането на реформите. Благодаря на всички наши военнослужещи, които проявиха мъдрост, запазиха спокойствие и имаха вяра в демократично избраните български институции! В условията на силно влошената среда за сигурност, има опити и се търси начин за дестабилизация на правовия ред и легитимно избраните български институции.

"Вярвам, че българските воини, както в миналото, така и днес, водени от патриотичните си чувства и отговорност към националната ни сигурност, няма да се поддадат на тези провокации! В демократичните общества, важните решения, особено тези, които касаят националната ни сигурност, се вземат след широки обсъждания и разисквания в институциите, отговорни за това, а не чрез натиск от улицата. Вярвам, че и занапред българските генерали, адмирали, офицери, сержанти и войници ще запазят честта на пагона и няма да се поддадат на внушения”, казва още министърът на отбраната Николай Ненчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини