На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

Ненчев: Мъдростта и търпението на военнослужещите бяха възнаградени

„На днешния Архангелов ден, проявената мъдрост и търпение на българските военнослужещи бяха възнаградени. Всички спорни текстове в преходните и заключителни разпоредби на проектобюджета за 2016 г., касаещи сектор “Сигурност” са отменени”.

Това се казва в изявление на министъра на отбраната Николай Ненчев, цитирано от пресцентъра на министерството.

“Като министър на отбраната неотлъчно съм отстоявал нуждата от подобряване на статута на българските генерали, адмирали, офицери и войници и съм призовавал за политика на предвидимост и последователност в провеждането на реформите. Благодаря на всички наши военнослужещи, които проявиха мъдрост, запазиха спокойствие и имаха вяра в демократично избраните български институции! В условията на силно влошената среда за сигурност, има опити и се търси начин за дестабилизация на правовия ред и легитимно избраните български институции.

“Вярвам, че българските воини, както в миналото, така и днес, водени от патриотичните си чувства и отговорност към националната ни сигурност, няма да се поддадат на тези провокации! В демократичните общества, важните решения, особено тези, които касаят националната ни сигурност, се вземат след широки обсъждания и разисквания в институциите, отговорни за това, а не чрез натиск от улицата. Вярвам, че и занапред българските генерали, адмирали, офицери, сержанти и войници ще запазят честта на пагона и няма да се поддадат на внушения”, казва още министърът на отбраната Николай Ненчев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.