Петте рекорда на Световното в Русия

Императорски дворец събира Тръмп и Путин Хелзинки домакин на историческа среща (ИНФОГРАФИКА)

На 16 юли 2018 да почерпят

Шампионът прибра 38 млн. долара

Доналд Тръмп пристигна в Хелзинки

Кооперация се запали в Шумен

Земетресение с магнитуд 5 по Рихтер в Япония Няма опасност от цунами

Очаква ни най-голямото лунно затъмнение за този век

Чумата донесли бежанци от Турция В страната вече са умъртвени близо 4000 овце и кози

Протест на жители на пернишки квартал блокира пътя Перник-Радомир-Кюстендил

Ново огнище на птичи грип в добричкото село Миладиновци

Карловка осъди „Свидетели на Йехова“ Сгрешена кметска заповед бави събарянето на незаконна постройка на сектата

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 16 юли 2018

Бежанските центрове в страната трябва да бъдат закрити, защото в тях няма много хора, а издръжката им е голяма, смята Джамбазки

20 години по-късно: Франция отново е световен шампион!

Пловдивският митрополит Николай: Премиерът Борисов извършва подвиг в тези богоборчески времена!

Пловдивският митрополит Николай прие в петък вечерта в покоите си премиера Бойко Борисов и над половин час двамата са разговаряли по важни теми и въпроси, свързани с българското общество, подрастващата младеж и християнска просвета сред учащите си. Какво точно владиката е казал на министър-председателя, който го издигна в гарант за добрата съвместна работа на кмета на Пловдив Иван Тотев и губернатора Здравко Димитров, разкрива сайтът на Пловдивската митрополия.

„Позволявам си да Ви благодаря лично и като човек да Ви поздравя за многобройните Ви изказвания от последните седмици. От тях личи разбирането, че моралът и вярата са онези устои, върху които само може да се закрепи държавата в днешните бурни времена. Особено ни впечатли изреченото от Вас след освещаването на новата църква „Успение на Пресвета Богородица“ във Владая, че „строежът на църкви означава стабилност на държавата“. Тези няколко Ваши думи потънаха в общия медиен шум, както за жалост често се случва с истински значимите, държавнически изказвания. Вашите думи бяха истинско насърчение и ни накараха да мислим, че след като министър-председателят разсъждава по този начин, значи не всичко е загубено и надеждата е жива. Това, което ние, православните християни, разчитаме във Вашите думи, е идеята, че който иска да пази държавата, трябва да пази Църквата. Вярата на народа, която трябва да бъде защитавана и пазена, точно както трябва да бъдат пазени държавната територия, суверенитет и чест. Примери за което Вие в последните дни дадохте в изобилие. Поздравявам Ви за проявената от Вас смелост да пазите държавните територия, суверенитет и чест, и за смелостта да браните вярата на българския народ. В днешните богоборчески времена това е подвиг, който ние оценяваме по достойнство“, са думите на владиката към Бойко Борисов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.