Земетресение от 5,7 по Рихтер на границата между Турция и Иран

Израел ограничава полетите от Япония и Южна Корея заради коронавируса

Джъстин Бийбър говори за сексуалния си живот

Бърни Сандърс печели вота в Невада за кандидат-президент на демократите Джо Байдън е втори

АПИ: Днес е последната възможност за покупка на седмична е-винетка за камионите и автобусите

Няма опасност за питейната вода след замърсяването на река Чепеларска

Днес е Месни Заговезни – първият празник от Великденския цикъл

Зодиите в секса

Мачовете и спортът по телевизията днес, неделя, 23 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Отопление с пелети

Текст: Виктория Дишкова

Във време на криза една добра инвестиция е купуването на локално отопление с пелети

Благодарение на най-модерни технологии с използването на този вид гориво се постига висок комфорт на отопление. Освен всичко останало осигуряването на топлина с възобновяем енергиен източник като пелетите повишава цената на недвижимия имот.

Предлагат се отоплителни инсталации на пелети и пелетни печки. При инсталацията пелетите се подават от пелетно складово помещение директно за горене в котела. В зависимост от конкретния случай могат да се предложат различни системи за зареждане. Инсталациите отопляват цяла къща или апартамент. С пелетна камина без водна риза и поставена в определено помещение може да се отоплява само то, а съседните – единствено чрез топлия въздух, който загрява камината и го разпространява с помощта на вентилатор.

До има-няма десетина-петнадесет години за пелетите като алтернатива на популярните горива се говореше в бъдеще време. Сега по света се наблюдава многократно нарастване на интереса към отоплението с тях.

Експертите от отдел “Отопление” на Mr.Bricolage отбелязват предимствата на пелетните камини. Според тях това е най-икономичното и най-иновативното отопление. Въпреки че първоначалната инвестиция е сериозна, тя се изплаща за няколко години. Освен че имат висок кпд пелетните камини са и автономни – с едно зареждане горят от 24 до 120 часа. Във веригата се продават пелетни камини с различна мощност.

Печките и камините на пелети могат да бъдат обикновени, с водна риза, която действа на принципа на парното, или с въздуховоди, които отопляват съседните помещения. Седмичен програматор позволява настройването на два или три режима за работа през деня. Когато режимите се използват правилно и непрекъснато, се отчита голяма икономия на енергия. В зависимост от нуждите на домакинството се залага минимална и максимална температура. По време на горенето се отделят твърде малко сажди, запалването и загасването са програмируеми. Посочват още, че пелетните камини са напълно автоматизирани. Регулират се мощността, температурата, горивният процес, има и регулатор за време.

Известна италианска фабрика за камини, печки и котли предлага интересен продукт.

Какво е характерно за „говорещите“ отоплители, какъв е разходът на пелети и защо да изберем такъв тип котел, ще научите в новия брой на списание „Идеален дом“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.