Майката на Ембака: Детето му е в стрес

В Благоевград се гледа мярката за неотклонение на Емил Чачев-Ембака, който през лятото уби с камък висшестоящ служител във фирмата, строяща магистрала „Струма”. Ембака се предаде сам на властите, след като се укриваше близо 5 месеца. Майка му говори пред bTV, след като стана ясно, че синът й е в ареста.

Жената твърди, че досега е мълчала от страх, защото е била преследвана от приятели на убития. Твърди още, че синът й е убил при самоотбрана и се страхува дали истината ще излезе наяве.

„Той ги напада, изпочупва цялата кола, въобще не остана от колата нито едно стъкълце, а по телевизията даваха, че само предното стъкло е счупено. Как е плющял с шоковата палка по колата, цялата одраскана, наранена, в шок снаха ми не можа да се прибере, десетина дена не беше на себе си, не можа да си гледа детето я беше страх да си оставя при нея от шока, който изживя”, Стоянка Чачева, майка на Емил Чачев- Ембака. Ето какво каза още тя:

-Естествено, че при самоотбрана, понеже той ги напада, той им препречва пътя с колата, заяви жената на въпрос как си обяснява, че се е случил инцидентът. Това не го дават по телевизията как ги настига и с настигането се е направил на Рамбо. Казват, че моят син го е нападнал. Той до последно си е бил в колата, докато той е налагал, чупил прозорците на стъклата на колата, снаха ми е пищяла в колата, обаждала се е в полицията, на 112, в такъв шок е изпаднала, че не знам...ситуацията, в която я видях. А за сина ми, че е избягал, дето го казват, кой да е, всеки ще избяга. Дори лично на мен си ми го каза той, че е стоял сума ти време в колата, когато той с палката е налагал, допълни още тя.

Стоянка заяви още, че синът и е намерил начин да й разкаже какво е станало.  

Дори не знам къде е бил през това време, а и няма да го коментирам къде е бил, кой и да е в неговата ситуация, ще бъде в същото положение, обясни майката на Ембака.

Все още изобщо не съм била да го видя, не съм имала възможност, но по думите, които ми праща по приятели и виждам

Разчитам на справедливост, да се открие истината, че моят син не го е нападнал, че те са нападнатите, самоотбранявал се е. Преди да стане случилото, ние само се разделихме час, час и половина най-много, взехме детето от градина и тръгнахме на пазар, разказа жената.  Но това, както го предават, че той е бягал с колата, не е вярно. Те просто директно препречват колата, с другата кола са били няколко човека в колата негови колеги, които не смеят да дават показания и това, което са го дали те са дали фалшиви показания, как на тях им изнася и на ръководството на техния началник, ръководител. Как и да го кажа никой няма да ми повярва, ние сами си знаехме как сме да застанем зад детето ох, допълни тя. 

Детето е в стрес  , как няма да е в стрес и дори вкъщи ние като сме, тя, когато вземе да търси тате, да говори, усеща нещо, че става в дома, но просто като всяко дете обича си баща си. Съжалявам, че той е оставил три дечица. ..Рамбо се е написал, изпълнявал като Рамбо. Вместо да извика, както си е нормално, защо ще ги налага с палката по колата и да чупи прозорците на колата. Естествено, синът ми се е вбесил от това нещо, без нищо и....да е грабнал и камък и да е ударил, да, той си го казва, завърши Стоянка Чанева. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини