На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

Бъчварова: С 8 млн. лв. да се увеличат разходите по проектния бюджет на МВР за 2016 г.

С предложените средства не можем нищо да направим по същество. Предлагаме разходите по проектния бюджет на МВР за 2016 година да бъдат увеличени със 7 млн. лева и за капиталови разходи с 1 млн. лева или общо 8 млн. лева. Това каза по време на заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предаде „Фокус”.

„По-скромно от това не мога да си представя. Във връзка с необходимостта от авансово осигуряване на дейности през 2016 година по проекти и проблеми на ЕС, изпълнявани от структурите на МВР, следва да бъдат предвидени общо 30 млн. лева. Плюс тях е необходимо да осигурим средства за авансови плащания”, обясни Бъчварова.

Тя коментира, че този 1 млн. лева за закупуване на йодни таблетки на практика отсъства и не могат да го осигурят, което е изключително голям риск за страната. „С предвидените разходи по бюджета за 2016 година не могат да бъдат осигурени финансови средства за поддръжка и развитие на националната система за ранно предупреждение и оповестяване в рамките на 1 млн. лева”, допълни Бъчварова.

Според нея, неосигуряването на необходимите средства, води до намаляване възможностите за техническо развитие на системата, а и до невъзможност за нейната реална експлоатация. „Преговаряме за разработване на една система с телеоператори, които да изпращат съобщения към засегнатите райони”, каза още Румяна Бъчварова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.