Бъчварова: С 8 млн. лв. да се увеличат разходите по проектния бюджет на МВР за 2016 г.

С предложените средства не можем нищо да направим по същество. Предлагаме разходите по проектния бюджет на МВР за 2016 година да бъдат увеличени със 7 млн. лева и за капиталови разходи с 1 млн. лева или общо 8 млн. лева. Това каза по време на заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предаде „Фокус”.

„По-скромно от това не мога да си представя. Във връзка с необходимостта от авансово осигуряване на дейности през 2016 година по проекти и проблеми на ЕС, изпълнявани от структурите на МВР, следва да бъдат предвидени общо 30 млн. лева. Плюс тях е необходимо да осигурим средства за авансови плащания”, обясни Бъчварова.

Тя коментира, че този 1 млн. лева за закупуване на йодни таблетки на практика отсъства и не могат да го осигурят, което е изключително голям риск за страната. „С предвидените разходи по бюджета за 2016 година не могат да бъдат осигурени финансови средства за поддръжка и развитие на националната система за ранно предупреждение и оповестяване в рамките на 1 млн. лева”, допълни Бъчварова.

Според нея, неосигуряването на необходимите средства, води до намаляване възможностите за техническо развитие на системата, а и до невъзможност за нейната реална експлоатация. „Преговаряме за разработване на една система с телеоператори, които да изпращат съобщения към засегнатите райони”, каза още Румяна Бъчварова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини