Ало, правителството, зелена кал ви залива

Уважаеми господин премиер, уважаеми министри на горите, екологията и вътрешните работи, не усещате ли гадната смрад на зелената кал, която се разлива пред прага ви.

Не знаете ли, че във вашите канцеларии има сътрудници на производителите на зелена кал. Сред тях са например зам. министърът на земеделието Георги Костов и шефът на Агенцията по горите Тони Кръстев. Тези двамата скриха перфектен договор на софийското горско стопанство с частна фирма за продажба на стояща дървесина на корен, прокарване на извозен път и почистване на сечище. Именно това се случва на Витоша.

Но като скриха договора държавните чиновници отвориха пътя на зелената кал. Тя потече пълна с лъжи и мръсотия за изсечени гори, унищожена земя и изкоренени фиданки.

Аз, за разлика от колежката Стояна Георгиева, си направих труда да попитам лесничея, подал сигнала за фиданките. Човекът простичко си отговори, че били стъпкани не повече от пет. Но в „Медиапул „ се леят потоци от зелена кал, пълни с измислици за 20 декара унищожена гора.

МВР нямат пари за бензин и дрехи, но и те хукнали веднага по Витоша, защото имало сигнал от зелените калтаци, че багери изкоренявали фиданки. След тях се втурнала и прокуратурата да образува досъдебно производство.

Уважаеми полицаи, уважаеми прокурори, когато се установи, че зелените калтаци и техните помагачи от държавните служби са ви разигравали със сигналите си, кой ще плати разноските?

Уважаеми господин премиер, уважаеми министри, не ви ли стана вече ясно, че вие сте истинската мишена на зелената кал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари