Георги Гергов: Трябва да бъдем мъже и да дадем оставки. Другарю Миков, призови Бюрото в събота да си ходи

"На областния съвет на БСП ще си подам оставката. Ръководството трябва да си извади оставките, да ги депозира, да отидем след януари на пълен цикъл избори и да се даде отчет. Ръководството на партията трябва да се преорганизира". Това заяви в предаването „Лице в лице” по bTV Георги Гергов, лидер на пловдивските социалисти и крупен бизнесмен.

"Трябва да бъдем мъже в този момент и да си дадем оставките. Другарю Миков, призови Бюрото в събота да си ходи", каза Гергов.

Според него въпросите в БСП не могат да се решават на парче. "Трябва да има пълна промяна в партията, да се пуснат млади хора напред, да се намерят можещите хора. БСП е на път да се промени и смятам, че това ще го покажем в събота", коментира още Гергов и допълни, че в БСП от 15 години се мъчат да направят реформа и не успяват.

Според Гергов манипулацията и фалшификацията в изборите са минали всички граници.

„Това, което ГЕРБ направиха като резултати е кървава победа. Изборите в България не бяха както трябва, а дали са фалшифицирани или не – има органи, които ще кажат. Политиката иска хора с опит и те да бъдат в парламента, в правителството, на ключови места. Ние се нагледахме на проба-грешка, проба-грешка и това трябва да спре. За 25 години винаги за всичко е виновна БСП, каза още Георги Гергов.

Според него с балотажа в Пловдив са унижили Иван Тотев, а изборите са били манипулирани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини