Полфрийман: Заради номинацията ми срещу Хелзинкския комитет е имало смъртни заплахи от футболни хулигани

Само няколко дни след оттеглянето на скандалната номинация за “Човек на годината” на осъдения за убийство Джок Полфрийман, той разказа пред Нова телевизия своите версии за негативните реакции срещу него.

Според австралиеца смъртни заплахи и натиск са накарали Българския хелзинкски комитет да оттегли номинацията.

"Това че си в затвора не означава, че не си българин. Номинацията и гласовете за моята номинация идват от хора, които са извън Българския хелзинкски комитет", коментира Полфрийман.

"Абсурдно е твърдението, че моите роднини плащат на БХК. Ако говорим за плащане, аз питам кой плаща на левскарите, на агитките, които ходят на протести. Не мога да докажа, че им се плаща, но мой приятел ми разказа, че им давали по 50 лева, за да ходят на протести срещу моята номинация", продължи той.

"БХК изтегли моята номинация за "Човек на годината" не заради някакви принципи, а от страх. Срещу тях е имало смъртни заплахи от страна на футболни хулигани", разкри още Джок Полфрийман.

Той излежава 20-годишна присъда за смъртоносното нараняване с нож На Андрей Монов през 2007-ма. В затвора е от осем години, а от три представлява затворническото сдружение.

Именно заради това смята номинацията за заслужена, а вълната от недоволство обяснява с опит да се погазят правата на затворниците, които сдружението му защитава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини