Стартира програмата за летни студентски стажове в държавната администрация

Откраднаха 4 500 лв. от възрастен пчелар, докато продава мед

Ученият, събирал данни за потребители във Фейсбук, заяви, че е “изкупителна жертва”

Румен Радев взе участие в церемонията по запалването на вечния огън в памет на жертвите на Холокоста Горд съм, че в тъмните времена на Европа българите успяха да спасят своите евреи, заяви държавният глава

“Ислямска държава” пое отговорност за атентата в Кабул

Премиерът Бойко Борисов ще участва в заседанията на Европейския съвет

Такси се обърна по таван в центъра на Търново

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 21 март 2018

Кметове викат пожарната за измръзнали щъркели в гнездата В Ковачевец носят риба на гостите, за да ги подкрепят

Най-малко 26 души загинаха при пореден самоубийствен атентат в Кабул

През зимния сезон БАБХ извърши 804 извънредни проверки в курортите

Пътната полиция следи участниците в незаконни гонки с мощен спортен автомобил

Глобиха глухоням за скандиране против правителството

Полицай от спецчастите загина в свирепа катастрофа край Котел

Делото “Хитрино” продължава с 24 часа видео Експертизата на "Булмаркет" не е входирана

БСП – Варна иска бърз конгрес на партията

Незабавен старт на пълен цикъл отчети и избори и бърз конгрес на БСП още в началото на следващата година поискаха членовете на Градския съвет на БСП във Варна.

На заседание в сряда вечер те упълномощиха председателя на организацията Борислав Гуцанов да постави въпроса пред Националния съвет, който ще се събере тази събота в София, съобщи “Дарик”.

На практика това означава, че трябва да се проведат отчетно изборни конференции на районните организации на партията, на които ще се избират ръководни органи и делегати за конгреса. След това ще бъде свикана и градска конференция.

„Кога във времето ще стане това зависи от решението на Националния съвет и дали ще приеме предложението за бърз конгрес. Ако го направи, ще бъдат уточнени и графиците за събранията на основните партийни организации, на районните и после на градската конференция“, обясни председателят на ГС на БСП – Варна Борислав Гуцанов.

На заседанието на Градския съвет беше направен анализ на резултатите на партията от местния вот. Несъмнено представянето на БСП в национален план и по места е тежка загуба и причините за това са много и комплексни, коментираха членове на съвета. Точно заради това те поискаха бърз конгрес, чрез който да се определи нова линия на поведение, която да върне доверието на хората и да докаже, че БСП е единствената алтернатива на сегашното управление.

Гласувано беше и решение на следващото заседание председателят Борислав Гуцанов да направи предложение за актуализация на състава на Изпълнителното бюро на организацията. След това ще бъда съставена и работна група, която да набележи конкретни мерки в работата на градската структура на БСП.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.