РИОСВ – Пловдив даде 1 месец на общините да почистят речните корита

Иззеха 750 000 къса контрабандни цигари в Плевен

Над 1 кг хероин и боеприпаси откриха в Пловдивско, арестувани са мъж и жена

Преслава пропя на турски (ВИДЕО)

Отложиха делото за мярката на Миню Стайков, бил в болница

Новата Конституция на Русия може да забрани на министрите да имат банкови сметки в чужбина

Осъдиха бракониер, помлял с камъни кола на ловен шеф

Диляна Попова знае как да съблазнява (СНИМКА)

Дилър бяга с мръсна газ, спипаха го Полицейско куче надушило дрогата

Един загинал при масова стрелба в търговски център в Банкок

Пиян шофьор помете каруца, трима са в болница

Съветниците от Банско ще даряват лични пари за нуждаещи се на всяка сесия

Откриха над 6 тона месо с изтекъл срок на годност в Плевен

Карлос Гон: Планирах бягството си сам, беше рисковано Японското общество е справедливо, но системата представя фактите изкривено, заяви бившият шеф на "Нисан"

Шарън Озбърн с изцяло бяла коса (СНИМКА)

БСП – Варна иска бърз конгрес на партията

Незабавен старт на пълен цикъл отчети и избори и бърз конгрес на БСП още в началото на следващата година поискаха членовете на Градския съвет на БСП във Варна.

На заседание в сряда вечер те упълномощиха председателя на организацията Борислав Гуцанов да постави въпроса пред Националния съвет, който ще се събере тази събота в София, съобщи „Дарик“.

На практика това означава, че трябва да се проведат отчетно изборни конференции на районните организации на партията, на които ще се избират ръководни органи и делегати за конгреса. След това ще бъде свикана и градска конференция.

„Кога във времето ще стане това зависи от решението на Националния съвет и дали ще приеме предложението за бърз конгрес. Ако го направи, ще бъдат уточнени и графиците за събранията на основните партийни организации, на районните и после на градската конференция“, обясни председателят на ГС на БСП – Варна Борислав Гуцанов.

На заседанието на Градския съвет беше направен анализ на резултатите на партията от местния вот. Несъмнено представянето на БСП в национален план и по места е тежка загуба и причините за това са много и комплексни, коментираха членове на съвета. Точно заради това те поискаха бърз конгрес, чрез който да се определи нова линия на поведение, която да върне доверието на хората и да докаже, че БСП е единствената алтернатива на сегашното управление.

Гласувано беше и решение на следващото заседание председателят Борислав Гуцанов да направи предложение за актуализация на състава на Изпълнителното бюро на организацията. След това ще бъда съставена и работна група, която да набележи конкретни мерки в работата на градската структура на БСП.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.