Караме най-старите автомобили в ЕС

Спряха делото срещу Здравков (обзор) Главният архитект на София бе преследван, защото не иска небостъргач в градинка

Кандидат-президент в Турция дари по 500 турски лири на своите съперници за предизборната им кампания

Чешкият президент Милош Земан се обяви против предсрочни парламентарни избори

Съдът отстрани от длъжност кметицата на “Младост” Иванчева и заместничката й Петрова Опитала да уволни заместника си Русев, след като свидетелствал срещу нея

Ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

Задържаха трима мъже, опитали се да избягат на столични полицаи с краден джип

Замразена е подготовката за срещата на Путин и Тръмп

Учени изследват произхода на инките с помощта на генетиката

Повдигнаха три обвинения на шефа на КАТ-Благоевград

Прокуратурата: Иванчева опитва да влияе на свидетелите по делото в администрацията на район “Младост”

Правят регистър на биопроизводителите

Задържаха шофьора на тира, ударил автобус на “Тракия”

Множество протести срещу проява на крайната десница в Берлин

Издирват шуменец

БСП – Варна иска бърз конгрес на партията

Незабавен старт на пълен цикъл отчети и избори и бърз конгрес на БСП още в началото на следващата година поискаха членовете на Градския съвет на БСП във Варна.

На заседание в сряда вечер те упълномощиха председателя на организацията Борислав Гуцанов да постави въпроса пред Националния съвет, който ще се събере тази събота в София, съобщи “Дарик”.

На практика това означава, че трябва да се проведат отчетно изборни конференции на районните организации на партията, на които ще се избират ръководни органи и делегати за конгреса. След това ще бъде свикана и градска конференция.

„Кога във времето ще стане това зависи от решението на Националния съвет и дали ще приеме предложението за бърз конгрес. Ако го направи, ще бъдат уточнени и графиците за събранията на основните партийни организации, на районните и после на градската конференция“, обясни председателят на ГС на БСП – Варна Борислав Гуцанов.

На заседанието на Градския съвет беше направен анализ на резултатите на партията от местния вот. Несъмнено представянето на БСП в национален план и по места е тежка загуба и причините за това са много и комплексни, коментираха членове на съвета. Точно заради това те поискаха бърз конгрес, чрез който да се определи нова линия на поведение, която да върне доверието на хората и да докаже, че БСП е единствената алтернатива на сегашното управление.

Гласувано беше и решение на следващото заседание председателят Борислав Гуцанов да направи предложение за актуализация на състава на Изпълнителното бюро на организацията. След това ще бъда съставена и работна група, която да набележи конкретни мерки в работата на градската структура на БСП.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.