Русия няма да бойкотира олимпиадата в Рио заради допинг скандала с атлетите

Русия няма да бойкотира летните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 година в случай на дисквалификация на всички руски лекоатлети във връзка с допинг-скандала. Това заяви министърът на спорта на Руската федерация Виталий Мутко.

"Ние не възнамеряваме да бойкотираме Олимпиадата. Русия е надежден партньор на Международния олимпийски комитет", заяви Мутко.

В понеделник независима комисия на Световната антидопингова агенция публикува разследване на дейностите на Руската федерация по лека атлетика, на московската антидопингова лаборатория, на руската антидопингова агенция и на министерството на спорта на Русия. Комисията повдигна ред обвинения по отношение на официални лица и спортисти и призова да се дисквалифицира руската лекоатлетическа федерация, което може да лиши руските лекоатлети от възможността да се състезават на летните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 година.

По-рано президентът на МОК Томас Бах и първият вицепрезидент на Международната федерация по лека атлетика Сергей Бубка са изказаха против отстраняването на сборния отбор на Русия от участие в състезания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт