Лидл награди трима младежи от практикантската си програма за 2015-та

Инициативата, която дава възможност за първа работа на ученици, се проведе в 24 града в страната

Антон Стойчев от Велико Търново, Елена Георгиева от София и Радослав Райчев от Пловдив са тримата младежи, които бяха наградени от Лидл след приключване на практикантската програма на компанията за 2015 г. Младежите спечелиха отличията си чрез участието си в конкурса за есе на тема „Петте най-полезни неща, които научих в първата си работа”, след като изкараха месец и половина практика в магазините на Лидл. Първата награда на Антон Стойчев е стипендия от 100 лв. на месец за първата година от следването му във висше учебно заведение, а втората и третата са ваучери за пазаруване в Лидл за период от шест месеца.

Антон вече е студент в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Математика и информатика“. Ето какво сподели той за първата си работа:

„Изобщо не е както изглежда на пръв поглед – работата е сложна и отговорна, но съм щастлив, че с помощта на колегите разбрах колко важен всъщност е колективът“.

„За този месец и половина се научих да бъда продуктивна, но най-вече, че усмивката и любезността помагат винаги“, сподели Елена, която сега е в 12 клас в Първа английска гимназия в София. Тя иска да учи в Медицинския университет – „Медицина“ или „Фармация“, но с удоволствие ще кандидатства за програмата и през 2016 година.

Практикантската програма на Лидл през настоящата година беше трето поредно издание, но за първи път се проведе в национален мащаб. В кампанията имаха желание да се включат три пъти повече младежи от предходните издания на инициативата.От възможността за професионален стаж в Лидл се възползваха младежи в 11-ти и 12-ти клас, навършили 18-годишна възраст.Учениците работиха в периода 15 юли – 31 август в магазини на Лидл в 24 града в страната.Стартирайки своята практика във веригата, те получиха въвеждащо обучение и имаха на разположение ментор, който работи пряко с тях и им помага в първите им стъпки в професионалната кариера. Работното време на младежите беше организирано на смени, в рамките на 6-часов работен ден, от понеделник до петък, което им даде възможност да се радват и на ваканцията си. Практиката беше оформена като трудов договор за срока на стажа, а за работата си практикантите получаваха месечно възнаграждение и ваучери за пазаруване в магазините на Лидл.

„Благодарим на всички участници, включили се в практикантската програма на Лидл през настоящата година. Младежите, които работиха при нас, се справиха прекрасно и за нас беше удоволствие да им предложим възможност за първа работа, която вярваме, че ще даде тласък на кариерата им в по-нататъшното им професионално и чисто човешко развитие. Практиката им даде увереност и самочувствие, научи ги на основни трудови навици, даде им полезни практически съвети относно кариерното им развитие и се надяваме този старт да бъде едно добро начало за тяхното бъдеще“ – споделят от Лидл.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини