Волен Сидеров се изправя пред съда

В Софийския градски съд /СГС/ продължава делото срещу лидера на „Атака“ - Волен Сидеров, за инцидента на летище Варна от началото на миналата година. Той е подсъдим за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай.

Сидеров, който е пред арест заради друга хулиганска проява - нахлуването в НАТФИЗ, вечерта, преди Деня за размисъл на първия тур на местните избори, не е длъжен да се яви в съдебната зала.

Сидеров ту идва, ту не идва на делото. Когато идва, участва активно в разпитите на свидетелите, пътници от нощния полет София-Варна на 6-ти януари, миналата година, използва и присъствието на медиите, за да обясни, защо смята, че този процес е поръчков, съобщава БНР. Последното заседание на процеса съвпадна с акцията му срещу наркотрафика в денонощния магазин близо до НАТФИЗ, по време на която беше придружаван от Десислав Чуколов, също пред арест. След близо половинчасов монолог тогава, в който нападна МВР, прокуратурата и медиите, лидерът на „Атака“ се измори и си тръгна, а защитникът му Явор Нотев поиска отлагане на делото. Съдът не се съгласи, защитниците си тръгнаха, а делото продължи без една от страните. Ще оспорят ли разпитите, направени тогава от екипа на Сидеров, ще стане ясно днес, както и дали той ще се яви, след като е ясно, че до дни ще бъде задържан поне за 72 часа.

Вчера лидерът на „Атака“ и заместникът му Десислав Чуколов бяха официално призовани, за да бъдат обвинени за първото им нахлуване в НАТФИЗ. Очаква се в началото на следващата седмица те да се явят в Столичното следствие, от където, според заявеното от главния прокурор, ще бъдат отведени в следствения арест. После думата ще има Софийския градски съд, който ще трябва да прецени, дали двамата депутати да останат за постоянно задържави под стража.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини