България и Лихтенщайн ще активизират икономическото сътрудничество помежду си

България и Лихтенщайн ще работят за активизиране на икономическото сътрудничество между двете държави. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов с министъра на външните работи, образованието и културата на Княжество Лихтенщайн д-р Аурелиа Фрик, съобщиха от пресслужбата на МС.

Още в началото на разговора министър-председателят сподели, че посещението г-жа Фрик е ново начало на по-активни и ползотворни приятелски отношения между двете страни.

Съществува потенциал за взаимодействие и сътрудничество между български и лихтенщайнски фирми в областта на електрониката, машиностроенето, фармацията, туризма, посочи премиерът Борисов.

За да се даде тласък на търговско-икономическите отношения между двете България и Лихтенщайн, министър-председателят използва случая да отправи покана за посещение у нас към премиера Адриан Хаслер.

Друг акцент в разговора между премиера Борисов и г-жа Фрик бе безпрецедентната миграционна вълна към Европа. По този повод министър-председателят обяви за пореден път, че като страна на преден пост и трасе на бежански потоци България има силен интерес от обща миграционна политика на ЕС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини