Бомбен атентат срещу световните шампиони от Германия

Световният шампион Германия стана жертва на бомбена заплаха. Целият отбор бе евакуиран от хотел „Молитор“ в Париж няколко часа преди контролата срещу Франция. Полицията веднага обезопаси района, а сапьори претърсиха всички стаи. За щастие се оказа, че бомба няма и футболистите се прибраха около 13,30 часа в хотела.

„Много се уплашихме, но органите на реда действаха абсолютно професионално – каза спортният директор на бундестима Оливер Бирхоф. - Щастливи сме, че вече не виждаме полиция около нас. Подобна ситуация може да се случи във всяка държава по света. Разбира се, подготовката ни за мача се наруши, но това не може да е оправдание.“

Парижката полиция информира германските гости, че е пристигнал анонимен сигнал за бомба. Вместо по стаите треньорът Йоаким Льов заведе футболистите на стречинг в прочутия тенис център „Ролан Гарос“. Там Бастиян Швайнщайгер дори си направи селфи с Лукас Подолски пред плакат на своята приятелка Ана Иванович.

Преди отлитането за Париж Швайни подари на всички 400 служители на „Байерн“ по комплект слушалки за по 300 евро. Общата стойност възлиза на 120 000 евро. През лятото Швайнщайгер премина от родния „Байерн“ в „Манчестър Юнайтед“.

Преди мача романтична новина се появи около Месут Йозил, който се събра отново с приятелката си Манди Капристо. Двамата се появиха заедно при раздаването на наградите „Бамби“ в Германия. На селфи Йозил написа: „Само двамата“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят