Малкият принц от Враца Йоан оздравя, снощи се завърна в България

Тригодишният Йоан приключи с лечението в немската болница и вчера вечерта пристигна на родна земя. Хлапето, което всички наричат Малкият принц от Враца, пребори коварното заболяване – нефробластом, след близо едногодишна битка, съобщи „Конкурент”.

Йоан замина в началото на март за операция в Тюбинген. Досега премина през няколко курса с химиотерапии, а след последното изследване стана ясно, че няма разсейки и метастази и е в много добро състояние.

„Все пак битката продължава. През януари е следващият му преглед в Тюбинген”, каза баща му Владислав, който не можеше да скрие радостта си от посрещането на малкия юнак.

"Дългоочаквания гост се завърна! Снощи точно в 20.22 ч. вратата на пристигащите полети се отвори и от нея се зададе най-сладкия пасажер, дърпащ сам куфара си. Веднага се обърна към големите витрини на летището и констатира ‘’В България няма сняг, тати’’ :)))). Днес вече направи първата си разходка в Южен парк, а съвсем скоро ще се отбие и до родната Враца", написа в социалната мрежа таткото Влади. Родителите благодарят на всички хора от всяко крайче на света, които се отзоваха.

"Благодарим за куража, който ни давате, благодарим за напътствията, за вярата и любовта, с която ни обсипвате. Накарахте и нас да повярваме в доброто, а него го има! Не знам, но няма по-красиво нещо от това да видиш усмивката на лицето на детенцето си, да чуеш обясненията му за нещата около му, да знаеш, че е здраво и в същия момент да погледнеш радостта, макар и все още плаха в очите на майка му", написа още Влади.

На семейството ще са необходими още средства, за да може да посрещне предстоящите разходи по пътувания и прегледи, затова кампанията за събиране на дарения остава активна.

Всички сметки са дарителски и са на името на Йоан. Предназначени са единствено и само за неговото лечение.

Банкова сметка в лева и евро:
Сметка: 70001522178059
IBAN: BG13UNCR70001522178059 (EUR)
BG52UNCR70001522180655 (BGN)
BIC: UNCRBGSF
Йоан Владиславов Кръстев

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини