Чаби Алонсо бяга от „Байерн“

Чаби Алонсо напуска „Байерн“ в края на сезона. Договорът на испанския халф изтича и няма да бъде подновен. Причината не е конфликт с треньора Пеп Гуардиола, а желание да потърси на 33 години ново предизвикателство в Персийския залив или САЩ. Откакто дойде в „Байерн“, Алонсо изигра 55 мача, вкара 4 гола и асистира за други шест.
След като се разбра с Томас Мюлер за нов дългосрочен договор, баварският клуб планира да направи същото и с Жером Боатенг. “Байерн” възнамерява да продължи сегашния му контракт (до 2018-а) с още пет сезона - рекорд. Защитникът трябва да получи 12 милиона евро чисто като заплата и да стане един от най-скъпоплатените в отбора. Според новия договор Мюлер ще получава 15 милиона.
„Аз съм щастлив в „Байерн“ и не искам да се местя“, каза Боатенг. През 2011 година баварците го купиха за 13 милиона евро от „Манчестър Сити“.
Дългосрочни договори имат още няколко от най-важните в тима - Дъглас Коща (до 2020 г.), Мануел Нойер, Тиаго Алкантара, Роберт Левандовски и Артуро Видал (до 2019 г.).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят