Франция иска да играе, но трепери за Евро 2016

Футболистите на Франция в един глас са поискали да играят насрочената контрола срещу Англия на „Уембли“ във вторник. Въпреки преживения ужас от „Стад дьо Франс“, явно победата над Германия с 2:0 е дала самочувствие на „петлите“.

След терористичните атентати Париж през целия неделен ден вървяха преговори между двете федерации. От английската гарантираха, че няма никакви рискове за мача в Лондон. Официално бе обявено, че шефът на френския футбол Ноел льо Грае е потвърдил пътуването на националния отбор за Острова.

„Селекционерът Рой Ходжсън, всички играчи и английски фенове скърбят със семействата на пострадалите и очакват Франция да ни гостува в един възпоменателен мач за всички загинали“, заяви Грег Дюк, президентът на футболната асоциация на Англия.

До заминаването за Лондон френските национали ще тренират при закрити врати в базата си в Клерфонтен. „И досега имахме притеснения за домакинството на Евро 2016, сега те вече са много повече“, каза Льо Грае. Към момента не се чуват гласове за отмяна или преместване на европейското от Франция в друга държава.

След като изкараха цяла нощ в подземията на „Стад дьо Франс“, германските национали още не са решили дали да играят срещу Холандия в Нюрнберг във вторник. В деня на мача в Париж немците принудително напуснаха хотела си заради бомбена заплаха. „На никой главата му не бе до футбол“, заяви селекционерът Йоаким Льов. Мениджърът на тима Оливер Бирхоф пусна играчите при семействата им. Днес ще се вземе решение дали ще има приятелски двубой срещу Холандия.

Всички двубои – контроли или баражи, ще започват с минута мълчание в памет на жертвите от атентатите в Париж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят