Засилени мерки за сигурност на детската Евровизия

Отлагат откриващата церемония заради събитията в Париж

Полицейски ескорти придружават автобусите с участниците

Малчуганите са инструктирани да сигнализират за съмнителни есемеси

Полицейски ескорти съпровождат автобусите с деца участници в детската Едровизия 2015 от летище София до хотелите, в които вчера и днес се настаняват групите.

Служители на реда задължително ще придружават малчуганите до репетиционните зали, а достъпът до откриването в НДК тази вечер ще остане ограничен. Това предвиждат част от мерките за сигурност, предприети от МВР, тъй през следващите дни детската Евровизия е най-големият международен форум, който се провежда в България. При провеждане на мероприятия от такъв световен мащаб антитерористичните мерки са задължителни, особено в светлината на последните събития в Париж, споделиха за “Труд” специалисти по охрана.

Самите деца и техните ръководители са предупредени да не се отделят от групите и предварително набелязаните маршрути. Те ще бъдат помолени, ако забележат нещо подозрително - непознати хора, оставени пакети или безпризорен багаж, незабавно да съобщят на представители на организаторите на форума, на полицаи или на охранители в хотели, магазини, ресторанти и т.н. Малчуганите ще бъдат призовани да споделят с водачите на групи, ако започнат да получават анонимни обаждания или съобщения по телефона, както и предложения за срещи и контакти с непознати в социалните мрежи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини