Адвокат Петър Величков: Себастиан е убит на място, ще бъде погребан във Франция

Загиналият при атентатите българин Себастиан Проази е бил убит на място от терористите. Той ще бъде погребан във Франция. Днес ще се проведе опелото, съобщи пред Нова телевизия адвокат Петър Величков, близък на Себи. Проази е кум на неговата дъщеря Ани Величкова-Дафова.

"Часът и денят на погребението не са уточнени, защото не се знае кога ще бъде официалното разпознаване", добави той.

„Загинал в камбоджанския ресторант, който се намира на 500 м от блока, в който живее дъщеря ми.Бил е с компания да се почерпят. Един от приятелите му излязъл навън да говори по телефона и видял двама души с автомати, които влезли и започнали да стрелят. Себастиян е бил близо до входната врата на ресторанта и не е имал никакъв шанс. Убили са го на място”, разкри Величков.

Неговият приятел веднага се обадил на зетя на адвоката и казал за случилото се.

„Има един момент, който пречеше да се установи къде е бил Себастиян. Оказа се, че е откаран с линейка без палтото му, където са били всички документи. Вчера цял ден обикаляхме болниците, за да се установи къде е. Със съдействието на българското посолство днес ще се проведе опелото, но датата за погребението не се знае. Ще бъде във Франция”, добави Величков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят