Ген. Бриго Аспарухов: Идва краят на демокрацията и разпадът на Шенген

Европа, САЩ и Русия трябва да обединят усилията си, за да решат проблема с Ислямска държава. Европейците и американците не могат да разберат това все още, руснаците направиха своят избор като показаха, че се включват в борбата, каза ген. Бриго Аспарухов в ефира на бТВ.

Тероризмът удря там, където най-много боли. Той убива жени и деца. Системата за сигурност има много голям проблем. Единствената сила, която може да се противопостави на тероризма, са специалните институции, България трябва да финансира своите служби, категоричен е Аспарухов.

Хронологията на взривовете е впечатляваща. Три часа след първия атентат полицията реагира, това е много голям проблем в цяла Европа и Америка. Медведев каза, предпочитам да ударя тероризма извън границите на Русия, вместо да дойде при нас, това трябва да сподели и Европа, каза генералът.

Нужни са обединени усилия на целия свят. Твърде късно е да се реши въпросът, ако светът не се обедини, ще страда обществото, смята Аспарухов.

Службите у нас се променят постоянно и е налице политически натиск. Идва ситуация, която иска засилване на едноличния режим, това е край или началото на края на демокрацията, може би това е началото на разпада на Шенген, защото всяка страна трябва да защитава обществото си, допълни генералът.

Погледнете страни, които отдавна са гостоприемни за мюсюлмански граждани, никой не ги закача тях, но това не значи, че атентатите няма да дойдат и у нас. Французите не можаха да адаптират своите мюсюлмани, тези хора изпаднаха извън обществото. Тези, които се нарекоха Ислямска държава, предупредиха, че всеки, който се е включил против тях ще понесе последствия, каза генерал Аспарухов.

Германия търси работна ръка и затова иска да приеме бежанците, но това ще изиграе лоша шега, докато не се унищожи изворът на тероризма Ислямска държава. Всички големи държави плюс арабските държави трябва да се разберат как да ударят и унищожат ислямистите, завърши той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини