Ген. Киров: Атаките в Париж налагат преструктуриране на службите в цяла Европа

Атаките в Париж налагат спешно преразглеждане на структурата и работата на службите в цяла Европа, в това число и в България.

Това коментира пред "Фокус" ген. Кирчо Киров, бивш директор на Националната разузнавателна служба.

Тези актове трябва да доведат до едно преосмисляне на съществуването на Обединена Европа в нейния либерализиран вариант, коментира още ген. Киров. „Неминуемо това ще се отрази и на интеграционните процеси и те ще претърпят някаква промяна.

Европа, както сега е неспособна да се обедини и да противодейства единно на тези терористични явления, тя ще продължава да бъде разединена. Под тази огромна заплаха трябва да се удря здраво с обединени усилия, с цялата мощ на обединения цивилизован свят, ако можем въобще да говорим за такъв обединен цивилизован свят“, коментира още ген. Киров. По думите му, атентатите във Франция показват нов етап и преминаване от отделни терористични актове към цели операции.

Очевидно тази операция е била подготвяна дълго време и е нужен много задълбочен анализ на работата на френските и белгийските служби, каза още ген. Кирчо Киров. Според него е очевидно, че са необходими общи обединени усилия и наземна операция в Сирия срещу силите на „Ислямска държава“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини