Йорданка Фандъкова: По мое искане СДВР увеличи патрулите в центъра на София

По мое искане СДВР увеличи патрулите в центъра на София. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на сесията на Столичния общински съвет във връзка с повишените мерки за сигурност след терористичните атентати във френската столица Париж, съобщи "Фокус".

"На всичко това, ние трябва да отговорим с твърдост и с адекватни мерки за сигурност. Още в събота рано сутринта разговарях с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и тя ме увери, а по-късно и правителството излезе с информация, че са взети всички мерки за сигурност в цяла България, в това число и в София. Оттогава съм в непрекъснат контакт с министъра вътрешните работи, както и с директора на СДВР", поясни Фандъкова.

Тя обяви, че е поставен допълнителен полицейски патрул на столичния булевард "Мария Луиза", както и допълнителен патрул от Общинска полиция в района на "Женския пазар". "С моя заповед съм поискала СДВР да повиши мерките за сигурност на масовите мероприятия, да засили охраната на стратегическите обекти и на местата, на които се събират голям брой хора. Възложила съм съвместни проверки между СДВР и Столична община, които да следят за работата на охранителните фирми, които отговарят за реда в училищата и детските градини, както и други публични институции", коментира Фандъкова.

Днешната сесия на Столичния общински съвет започна с минута мълчание в памет на жертвите от терористичните актове във френската столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини