България предлага шест стратегически проекта за развитие на граничните региони

Япония съобщи за 14 нови случая на заразени с коронавирус

Президентът на Кипър пристига на официално посещение в България в понеделник

Криминално проявен нападна лекар във Варна

Увеличават се делата за домашно насилие в Горнооряховския районен съд Над 285 000 лева са събрали държавните съдебни изпълнители през 2019 година

Джем Йълмаз е известен актьор и… женкар

Отвлечената 15-годишна избягала докато похитителят й говорел по телефона

Сиртуиновата диета, с която Адел отслабна с 46 кг Певицата приема по 1000 калории дневно

Четирима задържани за склоняване към проституция при спецакция в Пловдив

Венци Венц с ново гадже в Ница

Жертвите на коронавируса в Италия станаха две

Италианците купуват най-много нови мотоциклети в ЕС Търсенето на малки електрически скутери в Европа скача с 50%

Камерите на тол системата ще подпомагат работата и на МВР и Агенция „Митници“

Двама мъже ограбиха белгиец в Търговище

Контрера от ВМРО: До дни ще бъдат установени и задържани мъжете, които съблякоха момче в автобус на градския транспорт

Депутат от РБ иска поправки в два закона

Депутатът от Реформаторския блок от Великотърновския регион и зам.председател на Народното събрание Иван Иванов внася за разглеждане в парламентарната комисия по култура и медии поправки в два закона.

Едната идея е за Закона за културното наследство и по-конкретно разрешенията за ремонт на културно-исторически обекти, които издава Националният институт за недвижимо културно наследство.

„Сега тази процедура е изключително бавна и тромава.Затова ще направим предложение разрешения за ремонтни дейности да могат да се издават и от общински комисии от архитект, инженер и реставратор“, обясни Иван Иванов.

Той поясни, че ако в период от 3 до 6 месеца Националният институт не излезе със становище по искане за ремонт или възстановяване на културен паметник, тогава думата ще имат тези местни комисии. „Велико Търново, Варна и Пловдив са градовете, в които има най-много паметници на културата, обясни Иванов. По думите му само в старата столица старинните сгради са около 650. За обновяването на някои обаче собствениците чакат разрешение с години“, коментира Иванов.

Втората инициатива на депутата е свързана със Закона за радиото и телевизията. Иванов ще настоява СЕМ да разшири обсега си и под неговата регулация да са печатните и интернет издания. „Сайтове безнаказано бълват помия и съсипват човешки съдби. Етичният кодекс в печатните медии, не е достатъчен гарант. Затова трябва да се помисли за форма на регулация, която обаче да не нарушава свободата на словото“, заяви Иван Иванов.

Той допълни, че медийната комисия към Реформаторския блок ще проучи какви са практиките и опитът в тази област на останалите европейски държави.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.