Парламентът отхвърли ветото на президента върху текстове от Наказателния кодекс

Пеле посочи Мбапе за свой наследник

Coca-Cola открива финансов офис във Варна

Полицаи арестуваха трима шофьори в една нощ, пробвали да избягат от проверка в София Водачите седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици

Новото арт пространство „Верде“ в София

Бербатов замина на лагер с „Берое“

Каракачанов: Първата ми среща с американците за Ф-16 ще е на 14 февруари

В Латвия продължават: Стоянович е наш

Над 8000 водоплаващи птици преброиха в Северозапада

Работник загина при инцидент на строителен обект в Пловдив

Мним служител на ТЕЛК обра дядо Доверчивецът откарал с кола измамника в дома си

Камион заля с течен шоколад магистрала в Аризона

Прокуратурата се самосезира за харчовете по откриването на „Европейска столица на културата – Пловдив 2019″

Каруца и коли с незаконно отсечени дърва задържаха стражари Превозните средства са засечени в Търговищко и Разградско

Cпac Pyceв купува втopия пo големина мoбилeн oпepaтop в Aлбaния

Депутат от РБ иска поправки в два закона

Депутатът от Реформаторския блок от Великотърновския регион и зам.председател на Народното събрание Иван Иванов внася за разглеждане в парламентарната комисия по култура и медии поправки в два закона.

Едната идея е за Закона за културното наследство и по-конкретно разрешенията за ремонт на културно-исторически обекти, които издава Националният институт за недвижимо културно наследство.

„Сега тази процедура е изключително бавна и тромава.Затова ще направим предложение разрешения за ремонтни дейности да могат да се издават и от общински комисии от архитект, инженер и реставратор“, обясни Иван Иванов.

Той поясни, че ако в период от 3 до 6 месеца Националният институт не излезе със становище по искане за ремонт или възстановяване на културен паметник, тогава думата ще имат тези местни комисии. „Велико Търново, Варна и Пловдив са градовете, в които има най-много паметници на културата, обясни Иванов. По думите му само в старата столица старинните сгради са около 650. За обновяването на някои обаче собствениците чакат разрешение с години“, коментира Иванов.

Втората инициатива на депутата е свързана със Закона за радиото и телевизията. Иванов ще настоява СЕМ да разшири обсега си и под неговата регулация да са печатните и интернет издания. „Сайтове безнаказано бълват помия и съсипват човешки съдби. Етичният кодекс в печатните медии, не е достатъчен гарант. Затова трябва да се помисли за форма на регулация, която обаче да не нарушава свободата на словото“, заяви Иван Иванов.

Той допълни, че медийната комисия към Реформаторския блок ще проучи какви са практиките и опитът в тази област на останалите европейски държави.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.