Румен Радев взе участие в церемонията по запалването на вечния огън в памет на жертвите на Холокоста Горд съм, че в тъмните времена на Европа българите успяха да спасят своите евреи, заяви държавният глава

“Ислямска държава” пое отговорност за атентата в Кабул

Премиерът Бойко Борисов ще участва в заседанията на Европейския съвет

Такси се обърна по таван в центъра на Търново

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 21 март 2018

Кметове викат пожарната за измръзнали щъркели в гнездата В Ковачевец носят риба на гостите, за да ги подкрепят

Най-малко 26 души загинаха при пореден самоубийствен атентат в Кабул

През зимния сезон БАБХ извърши 804 извънредни проверки в курортите

Пътната полиция следи участниците в незаконни гонки с мощен спортен автомобил

Глобиха глухоням за скандиране против правителството

Полицай от спецчастите загина в свирепа катастрофа край Котел

Делото “Хитрино” продължава с 24 часа видео Експертизата на "Булмаркет" не е входирана

Около 15 млн. лв. ще бъдат отпуснати за служителите на затворите, заяви Цецка Цачева

Водка и уиски в камион с кабели спипаха на Дунав мост 2 В Берковица пък полицаи и митничари прибраха 100 кила ракия

Необходима е приватизация на държавни университети Когато еволюцията се забави, единственият начин за развитие е революция

Депутат от РБ иска поправки в два закона

Депутатът от Реформаторския блок от Великотърновския регион и зам.председател на Народното събрание Иван Иванов внася за разглеждане в парламентарната комисия по култура и медии поправки в два закона.

Едната идея е за Закона за културното наследство и по-конкретно разрешенията за ремонт на културно-исторически обекти, които издава Националният институт за недвижимо културно наследство.

“Сега тази процедура е изключително бавна и тромава.Затова ще направим предложение разрешения за ремонтни дейности да могат да се издават и от общински комисии от архитект, инженер и реставратор”, обясни Иван Иванов.

Той поясни, че ако в период от 3 до 6 месеца Националният институт не излезе със становище по искане за ремонт или възстановяване на културен паметник, тогава думата ще имат тези местни комисии. “Велико Търново, Варна и Пловдив са градовете, в които има най-много паметници на културата, обясни Иванов. По думите му само в старата столица старинните сгради са около 650. За обновяването на някои обаче собствениците чакат разрешение с години”, коментира Иванов.

Втората инициатива на депутата е свързана със Закона за радиото и телевизията. Иванов ще настоява СЕМ да разшири обсега си и под неговата регулация да са печатните и интернет издания. “Сайтове безнаказано бълват помия и съсипват човешки съдби. Етичният кодекс в печатните медии, не е достатъчен гарант. Затова трябва да се помисли за форма на регулация, която обаче да не нарушава свободата на словото”, заяви Иван Иванов.

Той допълни, че медийната комисия към Реформаторския блок ще проучи какви са практиките и опитът в тази област на останалите европейски държави.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.