Путин: Ще намерим и накажем терористите, които свалиха руския еърбъс

Руският президент Владимир Путин обеща, че терористите, които взривили бомба на борда на самолета с руски туристи в Египет, ще бъдат намерени и наказани, предаде Интерфакс.

„Ние ще ги търсим навсякъде, където и да се крият. Ще ги намерим в която и да е точка на света и ще ги накажем“, каза Путин във вторник на заседание на Съвета за сигурност на Русия, цитиран от "Фокус".

Той предупреди, че в търсенето на лицата, отговорни за катастрофата на A321, Москва ще се ръководи от 51 член от Хартата на ООН за правото на самозащита.
„Всеки, който се опитва да помогне на престъпниците трябва да знае, че ще си понесе последствията от опитите за укриване на терористи“, каза Путин. Той възложи на службите за сигурност „да се концентрират само над издирването“.

Федералната служба за сигурност на Русия твърди, че бомба е предизвикала катастрофата на руския пътнически „Еърбъс” на Синайския полуостров на 31 октомври.

При инцидента загинаха всички 224 пътници на борда на летателния апарат.

По-рано САЩ и Великобритания изразиха мнение, че самолетът е бил взривен.

Преди дни следователи, работещи по случая, са установили, че в самолета е имало таймер, нагласен да се задейства след 2 часа. Друг източник твърди, че близо до горивната система на самолета, е била заложена бомба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят