В Холандия и Дания има цели села с българи

Марияна Бойкова

"Човешки ресурси" е най важната от европрограмите за предприемачите в България, обяви проф. Николай Вълканов

В Холандия и Белгия им цели български села. Това са хора, които са изгонени от България заради сивата икономика. Това заяви проф. Николай Вълканов, председател на Съвета на директорите на "Минстрой холдинг" по време на дебата "Деветте пътя към еврофондовете".

Затова за България ОП "Човешки ресурси" е най-важна от европрограмите, която подпомага бизнеса категоричен е Вълканов.

Той обяви, че за година в "Минстрой-холдинг" са назначени 600 работника. Имал огромното желание до края на 2015 г. да бъдат наети още 300 души, но било много трудно да с намери специализирана работа ръка у нас. Трябва да спре сивата икономика, призова Вълканов и разказа как преди да купят "Горубсо.Мадан" там цели 10 г. хората не са осигурявани. Тези хора не са в правния мир - нито могат да отидат на лекар, нито да се пенсионират. Проф. Вълканов попита вицепремера Калфин ще стигнат ли парите по най- интересната за бизнеса програма "ново работно място".

Той препоръча също да има повече възможности няколко фирми от един холдинг например да могат да участват в една програма. Сега за това имало ограничение. То идва от изискването на ЕС една компания да получава до 200 000 евро в рамките на три години, отговори вицепремиерът и обеща максимално да облекчат бизнеса в процедурите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес