Оспорвана битка между ученици от София и Свищов на финала на конкурса „Мтел Талант“

Проекти за театрална работилница, която да подпомогне чуждоезиковата подготовка на учениците и младежки научен фестивал са финалистите на третото издание на конкурса „Мтел Талант“. Зад арт идеята застават младежите от СОУ „Николай Катранов“ в Свищов, а зад каузата на научния фест – възпитаниците на Американския колеж в София.

В рамките на младежкото състезание Мтел открива и подпомага проектите на талантливи ученици, като по този начин не само сбъдва мечтите им, но и помага на амбициoзните деца да получат по-широко признание за усилията и способностите си.

„Планираме фестивалът да обхване на само нашето училище, но и по-широк кръг от гимназии – 25 математически, 11 езикови, както и 11 училища от чужбина“, поясниха тийнейджърите от Американския колеж. По време на форума сами или по двама, тийнейджърите ще защитават своите научни разработки пред авторитетно жури. Поканени за участие са и множество представители на бизнеса, които да предоставят възможности за обучения и стажове на отличените ученици.

Не по-малко оригинална е и идеята на младежите от Свищов. Ако станат следващия „Мтел Талант“, те ще използват наградния фонд, за реализирането на различни театрални постановки на чужд език. Целта на проекта е да подмогне усвояването на езиците, но и да насърчи талантите на децата.

Преди да достигнат до финал, проектите на двата отбора бяха оценявани от жури в състав журналистите Лора Крумова и Галя Щърбева, преподавателят във Факултета по математика и информатика в Софийския университет доц. д-р Петко Русков, основателят на Софтуерния университет Светлин Наков, Людмила Атанасова от Фондация „Помощ за благотворителността в България“ и Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в Мтел.

Рамо на талантливите ученици даде и първият „Мтел Талант“ – певицата Люба Илиева. Талантливата изпълнителка дори участва в заснемането на двете видеа, с които тийнейджърите представиха проектите си. След участието си в „Мтел талант“, Люба Илиева успя да реализира първата си самостоятелна песен и вече успешно развива своята кариера.

„Двете идеи са страшно интересни и много различни една от друга. И едните, и другите ученици показаха собствена мисъл и индивидуалност и именно това е най-важното. Защото тези конкурси подготвят младите хора за живота, където също трябва да отстояват себе си, идеите си и да показват дисциплина и отдаденост“, каза още певицата.

Последната дума за това кой ще е следващият „Мтел Талант“ ще има публиката. На https://talant.mtel.bg/battle всеки желаещ може да подкрепи Американския колеж или СОУ „Николай Катранов“. Гласуването ще продължи до 3-ти декември, когато се очаква да стане ясен победителят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес