Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Оспорвана битка между ученици от София и Свищов на финала на конкурса „Мтел Талант“

Проекти за театрална работилница, която да подпомогне чуждоезиковата подготовка на учениците и младежки научен фестивал са финалистите на третото издание на конкурса „Мтел Талант“. Зад арт идеята застават младежите от СОУ „Николай Катранов“ в Свищов, а зад каузата на научния фест – възпитаниците на Американския колеж в София.

В рамките на младежкото състезание Мтел открива и подпомага проектите на талантливи ученици, като по този начин не само сбъдва мечтите им, но и помага на амбициoзните деца да получат по-широко признание за усилията и способностите си.

„Планираме фестивалът да обхване на само нашето училище, но и по-широк кръг от гимназии – 25 математически, 11 езикови, както и 11 училища от чужбина“, поясниха тийнейджърите от Американския колеж. По време на форума сами или по двама, тийнейджърите ще защитават своите научни разработки пред авторитетно жури. Поканени за участие са и множество представители на бизнеса, които да предоставят възможности за обучения и стажове на отличените ученици.

Не по-малко оригинална е и идеята на младежите от Свищов. Ако станат следващия „Мтел Талант“, те ще използват наградния фонд, за реализирането на различни театрални постановки на чужд език. Целта на проекта е да подмогне усвояването на езиците, но и да насърчи талантите на децата.

Преди да достигнат до финал, проектите на двата отбора бяха оценявани от жури в състав журналистите Лора Крумова и Галя Щърбева, преподавателят във Факултета по математика и информатика в Софийския университет доц. д-р Петко Русков, основателят на Софтуерния университет Светлин Наков, Людмила Атанасова от Фондация „Помощ за благотворителността в България“ и Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в Мтел.

Рамо на талантливите ученици даде и първият „Мтел Талант“ – певицата Люба Илиева. Талантливата изпълнителка дори участва в заснемането на двете видеа, с които тийнейджърите представиха проектите си. След участието си в „Мтел талант“, Люба Илиева успя да реализира първата си самостоятелна песен и вече успешно развива своята кариера.

„Двете идеи са страшно интересни и много различни една от друга. И едните, и другите ученици показаха собствена мисъл и индивидуалност и именно това е най-важното. Защото тези конкурси подготвят младите хора за живота, където също трябва да отстояват себе си, идеите си и да показват дисциплина и отдаденост“, каза още певицата.

Последната дума за това кой ще е следващият „Мтел Талант“ ще има публиката. На http://talant.mtel.bg/battle всеки желаещ може да подкрепи Американския колеж или СОУ „Николай Катранов“. Гласуването ще продължи до 3-ти декември, когато се очаква да стане ясен победителят.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.