КАТ свърши регистрационните номера

Пунктове на КАТ за смяна на регистрационни табели в страната затвориха врати, тъй като номерата свършиха. До ситуацията се стигна, след като договорът с фирмата, която ги произвежда, изтече през август, а изборът на нов изпълнител на услугата бе блокиран след три обжалвания на обществената поръчка, която е на стойност близо 30 милиона лева.

Първи спряха работа в КАТ-Бургас. Вчера и “Пътна полиция”-Варна преустанови регистрацията и пререгистрацията на автомобили заради липсата на табели. От полицията се извиниха на гражданите за неудобството и обещаха своевременно да информират на сайта си кога ще бъде възобновена дейността. Регистрацията на автомобили в Русе, където се поставят средно по 100-120 табели, е преустановена от миналия понеделник.

Във Видин, Сливен и Търговище пък свършиха транзитните номера. Същото е и в Шумен, където бяха останали и само 35 регистрационни табели. Към края си са и транзитните номера в Кюстендил. В КАТ-Стара Загора имат регистрационни табели за 20-30 дни, обяви началникът на сектора Делян Славов. Има проблем обаче с липсата на транзитни табели. “Можем да удължим срока на ползване на някои, които имат вече поставени, но нови нямаме”, информираха от КАТ. Така единственият начин автомобил да бъде превозен законно е да бъде качен на платформа или дърпан от друга кола. “Какво са виновни шофьорите, че свършили транзитните номера. Но ако ги засекат по пътищата, ще ги санкционират”, коментира потърпевш.

Във Велико Търново засега няма проблеми с регистрациите. Същото твърдят и от КАТ-София, където средно на ден се издават по 700 табели. Според началника на “Пътна полиция” към СДВР Тенчо Тенев има запас от регистрационни номера до Нова година.

Очаква се до края на ноември проблемът да бъде решен. За тази цел всяка областна дирекция на МВР е обявила малка обществена поръчка по места, които не могат да се оспорват. Според юристи обаче има риск МВР да обяснява дали за производството са избирани свои хора без конкурс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини