На 27 май 2018 да почерпят

Велик Бейл и комични вратарски грешки – “Реал” отново е футболният крал на Европа Кралският клуб спечели финала срещу "Ливърпул" с 3:1

Най-високият човек в историята

Съюзът на колекционерите в България: Сбогом, Маестро Светлин Русев!

Нападение срещу център на “Белите каски” в Сирия, петима спасители са убити

Швеция тества електрически път Участъкът от 2 км е първият по рода си в света

ОПЕК и Русия се договарят да увеличат добива на петрол

Израелски военен, ранен на Западния бряг, почина в болница

Вирусът Нипа – новата Ебола СЗО го постави в Топ 10 на най-опасните патогени

Шофьорът на камиона, в който бяха открити 191 кг хероин, остава в ареста

Съобщенията от институциите да са само на роден език, предлагат патриотите

30 годишен бургазлия се хвърли от 7 етаж

Акция „Бира за смет“ чисти плажа Срещу 100 кенчета кехлибарена течност доброволци събраха 2 тона боклук

Пиян съсипа картина в известна московска галерия

Рибарските семейства почерпени с чорба, малка мастика и сладолед

Депутатите приеха на първо четене закона за бюджет на Здравната каса за 2016 г.

Народното събрание  прие на първо четене Закона за бюджет на НЗОК за 2016 г., съобщи „Фокус“. „За“ законопроекта гласуваха 117 народи представители,от тях „против“ гласуваха 45 и „въздържали се“ – 15.

Бюджетът за НЗОК за 2016 г. е със 129 млн. лева повече в сравнение с 2015-та година. Целта на бюджета е в рамките на предвидените финансови ресурси да се запази постигнатото равнище на здравноосигурителни услуги в страната. Предвидени са общо приходи и трансфери в размер на 3 204 749 хил. лв.

По време на дебата народният представител от ПГ на ГЕРБ Семир Абу Мелих каза, че монополът на НЗОК е проблемът, а не бюджетът. Според него трябва да има диверсификация на плащанията. В рамките на дебата народният представител от ПГ на ДПС Хасан Адемов посочи, че се предлага бюджет в две части, което според него е абсолютен прецедент в историята на НЗОК.

Народният представител от ПГ на АБВ Георги Кючуков посочи, че ПГ на АБВ не може да подкрепи на първо четене законопроекта за бюджета на НЗОК за 2016 г, въпреки че по думите му, бюджетът е балансиран и предвижда много неща, които от дълги години не са се случвали. Според него основният проблем е премахване на договорното начало на функциониране. В отрицателен вот народният представител от ПГ на „БСП лява България“ Жельо Бойчев заяви, че министър Москов вижда своите реформи в два закона, които са в Конституционния съд. Той заяви, че е гласувал против защото липсват действия за подобряване на финансовото положение на лечебните заведения.

„Гласувах против, защото няма нито едно предложение за борба с корупцията. Предлагат ни се средства за увеличения на лекарствата. Гласувах против, защото вместо предлагани реформи ни се предлага модел на административно и централизирано управление на здравеопазването“, каза той. Втори отрицателен вот направи народният представител от ПГ на ДПС Петър Чобанов, който посочи, че е гласувал против липсата на реформи в бюджета и против налагането на административно-авторитарния стил,

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.