Сигнал за бомба изпразни автогара "Юг" в Пловдив в пиков час

Сигнал за поставена бомба изпразни най-голямата автогара в Пловдив - "Юг" край Централна жп гара, малко преди 16.00 часа в сряда. Сигналът е подаден на телефон 112 от анонимен мъжки глас в 15.30 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР, и веднага са изпратени служители и патрулни коли от Второ РУ, които изведоха пътниците от чакалните и секторите на автогара "Юг" и отцепиха района около нея.

Евакуирани са и всички служители на автогарата, продавачите от павилионите и дори персонала на казино "Адмирал", което дели една стена с чакалнята. След това започна оглед за поставено взривно устройство на територията на автогарата и намиращите се в двора автобуси, както и на спрелите пред самите сектори.

По разписание по същото време в този пиков час от автогара "Юг" трябваше да потеглят 12 рейса. Сигналът за бомбата обаче тотално прекрои разписанието. След проверките на багажните отделения и салоните автобусите бяха изведени на безопасно разстояние на съседните улици и бул. "Христо Ботев", откъдето поемаха със закъснение към Кричим, Асеновград, Хисаря, Карлово, Перущица, Брестовица и Стамболийски.

Шофьорите на автобусите от масовия градски транспорт пък са инструктирани да подминават спирката от страната на автогара "Юг" и да продължават директно към Централна жп гара, докато сапьорите не приключат с огледа.

Очаквайте подробности

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини