Утре ще е слънчево, температурите до 23°

През нощта ще бъде ясно, а утре – предимно слънчево. Ще духа до умерен западен вятър, който привечер ще стихне. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, максималните – между 18° и 23°. В София минималната температура ще е около 5°, максимална – около 18°. Това съобщи Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките(БАН), цитиран от "Фокус". 

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 19°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра - около 14°, на 2000 метра - около 7°.

В петък сутринта ще е тихо и по-хладно. През деня ще се появи слаб до умерен юг-югозападен вятър. Дневните температури в повечето райони ще достигнат 17°-22°. Ще започне увеличение на облачността, средна и висока. През почивните дни ще е все още топло, в Източна България и северно от планините югозападният вятър ще се усили. Облачността ще е значителна, в по-голямата част от страната в събота ще бъде без валежи, привечер само в крайните северозападни райони ще превали дъжд. В неделя на повече места в Западна България ще превали, а и вятърът там ще се ориентира от северозапад, с него ще започне да нахлува сравнително студен въздух и максималните температури ще са между 12° и 16°. В източните райони ще остане с умерен до силен югозападен вятър и високи дневни температури - до около 20°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето