Всички без „Атака“ скърбят за Париж

Всички парламентарни сили без „Атака“ излязоха с декларации, в които изразиха съпричастност към френския народ заради терористичните атаки в Париж, в които до момента са загинали 129 души. От Реформаторския блок настояха за обща декларация на парламента с мотив: „Нашият народ очаква да говорим в един глас, а не един през друг“.

БСП настоя за изслушване в ресорните комисии на министрите на отбраната и на външните работи Николай Ненчев и Даниел Митов за готовността за противодействие на тероризма.

„В Париж терористите убиха невинни хора, без да поставят никакви искания. Целта очевидно беше да бъдат отнети възможно най-много животи. Още по-значима цел беше насаждането на страх и ужас в свободните общества по цял свят - никой никъде не се чувства сигурен“, заяви шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той се противопостави на опитите да се прехвърля вината върху „цялата религия ислям“.

От ДПС заявиха, че най-големият враг на исляма е ислямизмът. Патриотичният фронт поиска затваряне на границите ни, а от БДЦ - да бъдат коригирани допуснатите слабости за борба с тероризма. АБВ настоя да се преразгледат санкциите, които ЕС наложи на Русия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини