Горанов: С 1,7 млрд. лв. повече са събраните пари към 17 ноември спрямо същия период на 2014 г.

Към 17 ноември сме събрали с 1,7 млрд. лв. повече спрямо същия период на 2014 г. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на дебатите по първото гласуване на държавния бюджет за 2016 година, предаде „Фокус”.

„Целта е дефицитът през 2016 г. да бъде в размер на 2 % от БВП. Приходите по консолидираната фискална програма за 2016 г. се очаква да бъдат в размер на 37,4% от БВП, а разходите са планирани с 2% повече в размер на 39,4 %. Осигурителната политики и догодина ще бъде ориентирана и към подкрепа на икономическия стремеж. Осигурителната политика предвижда да се запазят размерите и съотношението на осигурителните вноски за фондовете за ДОО и НЗОК за 2016 г.”, заяви Горанов.

По думите му, когато държавата си е на място, тя може да събира приходи и това се вижда от постигнатите резултати. „Спомнете си колко енергия беше положена в демагогия и партизанщина за изместване на истинския дебат, когато в началото на годината внесохме за ратификация договорите за ратификация. Трябва да осъзнаем, че дългът не е самоцел, а гаранция за суверенитета на българската държава. Инвестициите в инфраструктура, регионално развитие, благоустройство и транспортната инфраструктура на страната са сред ключовите приоритети на правителството и в бюджет 2016 г.”, допълни финансовият министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини