Фандъкова: Инвестициите в сигурност от Столична община ще продължават да бъдат сериозни

Въпросите за сигурността са важна тема в момента. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на заседание на СОС, предаде "Фокус".

"Те стоят на вниманието на държавата, Европа и света. Целият общински съвет ясно заяви своята позиция и мисля, че е ясно за всички, че целият цивилизован свят е обединен срещу проявите на тероризъм", заяви Фандъкова.

Тя апелира към отговорно отношение към тази тема. Кметът на Столична община припомни за срещата с министъра на вътрешните работи, на която бе взето решение за увеличаване на броя на полицаите в столицата. Фандъкова обясни, че инвестициите в сигурност от Столична община ще продължават да бъдат сериозни.

"Ще предложим това и в проекта за бюджет за 2016 г. Това е нещо, за което са обединени всички и не е нужно да се поставя под въпрос", подчерта кметът на София. Тя припомни също, че предстои разширяване на видеонаблюдението в столицата, както и възможностите за надграждане и увеличаване на функционалностите на системата за контрол на трафика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини