Европол: Предстоят още атентати в Европа

Вероятно предстоят още атаки на „Ислямска държава” в Европа. Това заяви ръководителят на Европол Роб Уейнрайт, предаде Ройтерс.

„Логично е да предполагаме, че нови атаки са възможни,” каза Уейнрайт, по време на изслушване в Европейския парламент в Брюксел. Той отново сравни терористичните атентати в Париж с тези в Мумбай през 2008, когато въоръжени лица убиха 166 души в различни части на индийския град. Ясно е, че това е по-опасна форма на тероризъм от тази, в която един извършител действа сам, добави Уейнрайт, цитиран от БГНЕС. 

Според него това е ясна заявка на намеренията на „Ислямска държава” да организира атентати навсякъде по света. Уейнрайт заяви, че групировката е „много сериозна, добре снабдена, международна терористична организация, която вече е активна по улиците на Европа”. „Това е най-сериозната терористична заплаха в Европа за последните 10 години,” добави той.

Неговото изслушване идва в навечерието на извънредна среща на министрите на външните работи и правосъдието на страните в ЕС, на която ще се дискутират необходимите мерки след атаките в Париж.

Прочети още на: https://www.bgnes.com/sviat/evropa/4387546/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят