Дневният хороскоп на Алена за четвъртък, 27.02.2020

На 27 февруари 2020 да почерпят

Украйна разследва Джо Байдън за намеса в работата на прокуратурата

Вдовицата на Енвер Ходжа почина на 99 години

Комисия от Министерство на културата обследва сградите на пл. „Тройката” в Бургас

Вдигнаха “Батмобил“ с паяк в Москва (ВИДЕО)

Гръцки острови на бунт срещу мигранти Недоволство от строителството на нови лагери

Създадоха робот, който може да усеща болка Чувствителността се дължи на синтетична кожа със сензори

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 27 февруари 2020 г.

Италианец е приет с температура в габровската болница Резултатите от теста за коронавирус ще излязат след два дни

ООН разтревожена заради безпрецедентната инвазия на скакалци в Африка

Втори починал от коронавируса във Франция

Насила отпуск за карантина – незаконен

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 февруари 2020

Сибирски „Юбер” настъпва в София

С рекламни листовки за такси, което предлага превоз от „2 лева”, са облепени стълбовете в западните и източните квартали на София. Проверка на „Труд” показа, че зад рекламата стои руската фирма „Максим”, която е започнала своята дейност в западното сибирско градче Шадринск в област Курган през 2003 г. През 2009 г. открива клонове в 7 града в Русия, през следващите 2 г. – в още 39. От миналата година стъпва на пазара в Казахстан, Украйна, Грузия и у нас.

Офертата за 2 лв. всъщност се оказа начална цена за малки разстояния, както ни обясни операторката Елена, говореща с руски акцент. Цената за курс от жк „Люлин 10” до ЦУМ беше пресметната от нея на 5,60 лв. Подобна сума за същия курс ще ви вземат и от големите софийски такси компании, ако няма задръстване.

Всъщност „Максим” не е таксиметрова компания, а предлага софтуерно решение за шофьорите, чрез което им осигурява клиенти досущ като „Юбер”. Разликата е, че руснаците държат за тях да работят само собственици на изправни таксиметрови автомобили с всички лицензи и разрешителни за таксиметрови превози. Фирменото софтуерно приложение се инсталира на смартфон или таблет. Руската компания печели от това, че всеки шофьор трябва да й предплати известна сума на лична сметка, от която му се правят удръжки за всеки уреден клиент. Личната сметка може да се попълва и електронно. Освен с обаждане клиентите могат да поръчват такси и чрез (app) софтуерно приложение на смартфон. Според лошо преведения от руски език сайт на компанията поръчаните през app коли идвали много по-бързо.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.