Адвокатът на Владимира Янева: Тя не е добре, разстроена е

Бившата шефка на СГС, която бе отстранена от поста и срещу нея започна проверка, Владимира Янева, не е добре. Тя е жена, разстроена е. Това коментира пред bTV адвокатът й Антон Станков. Около Янева избухна нов скандал в последните дни заради запис на неин разговор с друга скандална съдийка - Румяна Ченалова. На Ченалова й бе повдигнато обвинение заради бездействие по делото "Соло", а вчера тя бе дисциплинарно уволнена.

Владимира Янева обясни в сряда пред Висшия съдебен съвет, че не помни разговора си със съдийката Румяна Ченалова, който даде началото на аферата “Яневагейт”, каза адвокатът на Янева Антон Станков, бивш правосъден министър в кабинета “Сакскобургготски”.

Бившата шефка на Софийския градски съд е обяснила, че разговорите са манупулирани “по време и място”. “Не може да има толкова дълъг монолог от моя страна”, е казала Владимира Янева пред ВСС, имайки предвид факта, че от записите тя излиза като основен разказвач, а Румяна Ченалова предимно я слуша.

На въпрос на водещия има ли куче Янева, тъй като на записите се чува лай, Антон Станков потвърди, че клиентката му има домашен любимец.

Същият въпрос е бил зададен и от етичната комисия на ВСС.

Г-жа Янева каза, че точно такъв разговор (с Румяна Ченалова от записа - бел.ред.) тя не помни. От февруари тази година, тя не се е виждала с Румяна Ченалова, така че не може да твърди кога, как, какво... Преди това са имали нормални професионални отношения. Тя каза, че с главния прокурор е контактувала по повод дейността й като председател на градския съд, но не повече, разказа адвокатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини