Драма на първата сесия в Айтос: Съветник налита на бой в общинския съвет

30 лева за шефовете- общинари "обърнаха колата" на добрия тон

Съветникът от БДЦ Петър Янев изпуснал нервите си по време на сесия днес и налетял на колегата си от ДПС Ружди Хасан. Причината: Янев бил против да се гласува за това заместник-председателите на местния парламент и председателите на постоянни комисии в съвета да вземат допълнително по 30 лева. Иначе, заплатата на общински съветник в Айтос е 300 лева.

Янев скочил срещу Ружди Хасан, който е лидер на ДПС в Айтос и бивш областен управител на Бургас, разказаха очевидци. Преди да успее да направи второ хвърляне и да го докопа, към двамата веднага се втурнали техни колеги, обградили ги и започнали да усмиряват Янев, за да не се стигне до ръкопашен бой.

"Около 15 минути не можеха да се успокоят. Викаха си, крещяха, докато накрая решиха да дадат 10- 15 минути почивка, за да свалят напрежението. После продължиха", разказа свидетел на драмата.

Това е първата общинска сесия на град Айтос. Избраните съветници са общо 29 на брой. От тях най- много - 12 души имат ДПС, ГЕРБ - 9, БСП - 3, РБ - 2 и БДЦ- 3. На първата сесия съветниците са гласували новия правилник за работа на местния парламент.

"Не съм си изпуснал нервите. Но не съм съгласен с това повишение на заплащането, защото хората се възмущават, че политиците едва ли не мислят само за пари. Когато си обяснявах отрицателния вот, Ружди Хасан стана прав и викаше: Отнемете му думата! Аз му казах: "Абе какъв си ти, че ще ми кажеш!" Замахнах, но дори не съм го докоснал... Но се подразних, защото бях свършил, а той викаше да ми отнемат думата. Тогава наскачаха съветниците да ни усмирят", обясни Янев.

"Това не е верно, има свидетели", опонираха от ДПС. Колегите на Ружди Хасан казаха, че са изумени и не са виждали досега някой да се държи така.- "Такова поведение не е допустимо за един общински съветник. ДПС категорично се разграничава от такъв начин на държание. Не е това начинът да се решават проблеми", каза пред Труд Севим Али, съветник от ДПС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини