Прокуратурата обжалва „паричната гаранция“ на шефа на депото за отпадъци край Дупница

Фонд „Земеделие“ преведе 4,5 млн. лв. по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“

Иван Гешев изслушва кметове за „замразени“ сигнали за корупция

Рийз Уидърспуун и дъщеря й са като близначки

203 ученици се включиха в Националния конкурс „Любовта в нас“ Десетокласничка грабна специалната награда на кмета на Варна

“Сън“ : Търсите почивка на най-добра цена? България е най-евтината

Президентът Радев: Ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият Борисов

Вицепремиерът Николова инспектира изграждането на българския павилион на ЕКСПО ДУБАЙ 2020

Българин на финал в Шотландия

Тръмп се пусна с президентската лимузина по писта на НАСКАР (ВИДЕО)

„Избери, за да помогнеш” събра близо 260 хил. лв. в подкрепа на 23 значими каузи

НОИ е издал повече от половин милион ПИК за три години

Елтън Джон изгуби глас, избухна в сълзи и прекрати концерта си (ВИДЕО)

Евакуираха жилищен блок в Златоград заради пожар

Митничари откриха 15 тона нелегално гориво в имот край Бяла Слатина

Драма на първата сесия в Айтос: Съветник налита на бой в общинския съвет

30 лева за шефовете- общинари „обърнаха колата“ на добрия тон

Съветникът от БДЦ Петър Янев изпуснал нервите си по време на сесия днес и налетял на колегата си от ДПС Ружди Хасан. Причината: Янев бил против да се гласува за това заместник-председателите на местния парламент и председателите на постоянни комисии в съвета да вземат допълнително по 30 лева. Иначе, заплатата на общински съветник в Айтос е 300 лева.

Янев скочил срещу Ружди Хасан, който е лидер на ДПС в Айтос и бивш областен управител на Бургас, разказаха очевидци. Преди да успее да направи второ хвърляне и да го докопа, към двамата веднага се втурнали техни колеги, обградили ги и започнали да усмиряват Янев, за да не се стигне до ръкопашен бой.

„Около 15 минути не можеха да се успокоят. Викаха си, крещяха, докато накрая решиха да дадат 10- 15 минути почивка, за да свалят напрежението. После продължиха“, разказа свидетел на драмата.

Това е първата общинска сесия на град Айтос. Избраните съветници са общо 29 на брой. От тях най- много – 12 души имат ДПС, ГЕРБ – 9, БСП – 3, РБ – 2 и БДЦ- 3. На първата сесия съветниците са гласували новия правилник за работа на местния парламент.

„Не съм си изпуснал нервите. Но не съм съгласен с това повишение на заплащането, защото хората се възмущават, че политиците едва ли не мислят само за пари. Когато си обяснявах отрицателния вот, Ружди Хасан стана прав и викаше: Отнемете му думата! Аз му казах: „Абе какъв си ти, че ще ми кажеш!“ Замахнах, но дори не съм го докоснал… Но се подразних, защото бях свършил, а той викаше да ми отнемат думата. Тогава наскачаха съветниците да ни усмирят“, обясни Янев.

„Това не е верно, има свидетели“, опонираха от ДПС. Колегите на Ружди Хасан казаха, че са изумени и не са виждали досега някой да се държи така.- „Такова поведение не е допустимо за един общински съветник. ДПС категорично се разграничава от такъв начин на държание. Не е това начинът да се решават проблеми“, каза пред Труд Севим Али, съветник от ДПС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.