Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Министър Николина Ангелкова: През следващото лято в България ще има ръст на туристи

Следващото лято в България ще има ръст на туристи. Това каза пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка с кръгла маса на тема „Перспективи в развитието на българо-руските отношения в областта на туризма“, съобщи „Фокус”.

„До момента за първото деветмесечие около 400 хиляди руски туристи са посетили нашата страна,което я нарежда на четвърто място в топ 10 на временната класация, както сме определили. Това е средно около 27 % спад за деветмесечието. Най-голям спад има за лятото. Той е около 28 %. Зимата спадът е доста по-малък. Това, което на база на предприетите мерки, които и в момента виждате, които са резултат от проведения информационен тур и тура с руски туроператори и журналисти, дава основание да смятаме, че ще имаме ръст следващото лято от руски туристи на база на техни заявки“, каза тя. Според нея има вероятност да се достигнат нивата от 2014 г.

„Това каза и представителят на Уралската асоциация на туроператорите. В момента ще начертаем конкретни мерки, за да може това да се случи“, каза министър Ангелкова. Тя поясни, че от тяхна страна има заявка както по отношение на повишаване на увеличаването на чартърните програми от руските региони, така и по отношение на връщане към българските програми за детски отдих и туризъм. По думите й, това е една от основните теми на кръглата маса.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.