Министър Николина Ангелкова: През следващото лято в България ще има ръст на туристи

Следващото лято в България ще има ръст на туристи. Това каза пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка с кръгла маса на тема „Перспективи в развитието на българо-руските отношения в областта на туризма“, съобщи „Фокус”.

„До момента за първото деветмесечие около 400 хиляди руски туристи са посетили нашата страна,което я нарежда на четвърто място в топ 10 на временната класация, както сме определили. Това е средно около 27 % спад за деветмесечието. Най-голям спад има за лятото. Той е около 28 %. Зимата спадът е доста по-малък. Това, което на база на предприетите мерки, които и в момента виждате, които са резултат от проведения информационен тур и тура с руски туроператори и журналисти, дава основание да смятаме, че ще имаме ръст следващото лято от руски туристи на база на техни заявки“, каза тя. Според нея има вероятност да се достигнат нивата от 2014 г.

„Това каза и представителят на Уралската асоциация на туроператорите. В момента ще начертаем конкретни мерки, за да може това да се случи“, каза министър Ангелкова. Тя поясни, че от тяхна страна има заявка както по отношение на повишаване на увеличаването на чартърните програми от руските региони, така и по отношение на връщане към българските програми за детски отдих и туризъм. По думите й, това е една от основните теми на кръглата маса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини