Турски демонстранти сбъркаха Холандия с Русия

Турски демонстранти, които искаха да заклеймят в Истанбул последните руски бомбардировки срещу турски говорещото малцинство в Сирия, сбъркаха адреса и се оказаха пред генералното консулство на Холандия, съобщава днес турският печат, цитиран от БГНЕС.

Събрали се в петък вечерта по призива на националистическо движение, участниците в протеста тръгнали по известната пешеходна артерия „Истиклал” към руското консулство. Но както пише в. „Хюриет”, те спрели няколко десетки метра по-рано и започнали да скандират гневно пред консулството на Холандия, макар на входа му да гордо да се мъдри написан на френски език националният девиз на страната „Ще браня” („Je maintiendrai”).

Изглежда малцина от участниците са имали представа от френски език, отбелязват турските медии, защото демонстрантите продължили да скандират, без да си дават сметка за грешката.

Гневни турски демонстранти често ни бъркат с нашите съседи (руското консулство), както тази вечер, когато ни замеряха с яйца, е ироничният коментар на консула на Страната на лалетата Роберт Шудебум в Twitter.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия