Петков: Плевнелиев е неадекватен от гледна точка на конституционните си задължения

Президентът Росен Плевнелиев е неадекватен от гледна точка на конституционните си задължения, да носи изключителна отговорност за националната сигурност, за външната политика на Р България. Това каза Румен Петков, зам.-председател на ПП АБВ пред „Канал 3”.

„Човек, който не може да види 130 трупа в центъра на Париж, който не може да види няколкостотин пряко пострадали, човек, който не разбира, че проблемът на Европа и света днес е „Ислямска държава”, а не Русия, има много тежки проблеми”, обясни Румен Петков, като добави, че български политик и на първо място президент трябва да носи отговорност за своите изказвания.

„Да обявиш, че Русия се е разправяла със сайтовете на ЦИК и този на българското президентство, в драматична ситуация, в която има бежанска вълна и пределна мобилизация на Русия, Европа и САЩ, в лицето на Франция, Германия и другите страни, и да излезеш и да обявиш, че си в „хибридна война”. Да искаш да се въоръжаваш срещу Русия, нормален човек не може да го направи”, поясни Румен Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини