Пекин обяви война на "Ислямска държава" заради екзекутиран китайски гражданин

Председателят на КНР Си Дзинпин обяви война на радикалната групировка "Ислямска държава", след като екстремистите екзекутираха 50-годишен китайски гражданин, пише британският вестник The Daily Express, цитиран от "Фокус".

Китайските власти реагираха на трагичната новина с обещание да пречупят терористите и да се включат във войната срещу джихадистката организация, действаща основно в държавите от Близкия Изток.

"Китай ще засили сътрудничеството с международната общност, решително ще се справи с жестоките терористични операции, които опустошават живота на невинни хора и световния мир и сигурност", заяви Си Дзинпин.

Последните събития в малийската столица Бамако, където се разигра поредната заложническа криза, отнела живота на 27 души, наляха допълнително масло в огъня, след като стана ясно, че трима китайски служители на железопътна компания са сред загиналите в хотел "Радисън".

"Китайското правителство категорично осъжда тези нечовешки действия и определено ще подведе извършителите под отговорност", увери председателят на Китайската народна република. С огромна артилерия и повече от два милиона войници, армията на Пекин ще представлява сериозна заплаха за терористите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят