Огнян Златев: Дори и закъсняла, реакция на атентатите от страна на Европа трябва да има

Дори и да е закъсняла, реакция на атентатите от страна на Европа трябва да има. Крайно време е европейските политици да осъзнаят сериозността на положението. Това каза в сутрешния блок на БНТ ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев.

"Не е приятно да наблюдаваш тежко въоръжени мъже в центъра на столицата на Европейския съюз Брюксел, но това са реалностите в ХХI век. Трябва да изясним за себе си кои са нашите приятели и кои са враговете ни, добави той. Животът продължава и въпрос на лично самоусещане е дали се поддаваш на паниката или не. Трябва да помислим какво трябва да направи, за да не се случват такива атентати никога повече", посочи Златев.

По думите му не бива да се прави сравнение между кризата с бежанците и предприеманите мерки срещу тероризма. Той каза, че България се справя добре с поставените й задачи по охраната на външната граница на Европейския съюз. Имаме готовността и възможностите да се справим с бежанския поток, категоричен е Огнян Златев.

Коментари

Задължително поле