Цветанов: Прекратил съм всякаква комуникация с Владимира Янева и семейството й

Към настоящия момент към България няма оправено искане за военни действия спрямо „Ислямска държава”. Ние сме част от евроатлантическия пакт и ще се съобразим с нашите партньори, каза в предаването „Лице в лице” по bTV зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.

„България е достатъчно малка на фона на тази геополитика, която се прави в момента. Но ние сме час от НАТО, ЕС. Ако се стигне до наше участие, това ще бъде дискутирано”, добави той. „Борбата срещу тероризма дава нови насоки за компромиси между великите сили, за да се предотврати този източник на бежанска вълна. Ние имаме своя национален суверенитет. Сега трябва да се концентрираме върху охраната на сигурността в страната, да обменяме информация с всички наши партньорски служби и съседи. Живеем във време, в което трябва да има безпрецедентно сътрудничество”, каза още Цветанов.

Бившият МВР шеф каза още, че в момента има една добра координация между службите. „Въпросът е дали можем да отговорим на тези потенциални заплахи, които са в Европа. Направени са необходимите мерки, които е важно да бъдат предприети”, заяви той.

Цветанов беше помолен да коментира и разговора между съдийките Румяна Ченалова и Владимира Янева. „Не вярвам, че Борисов би могъл да окаже подобен натиск за нечие отстраняване от системата”, подчерта той. И добави, че е прекратил всякаква комуникация с Владимира Янева. „Нямам намерения да имам комуникация с това семейство, защото може да бъде използвано в публичното пространство по различен начин”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини