Кобрата излиза на ринга срещу американец на 5 декември

Стана ясен следващия противник на Кубрат Пулев за Гала вечерта на 5 декември в Хамбург. Това ще бъде американският боксьор Морис Харис.

Той е роден на 21 февруари 1976 година и се подвизава с прякора Захарния Мо. Харис има 45 мача, от които 26 победи. Последната му изява е на 10 октомври в Каракас (Венесуела), когато губи от Александър Устинов (Узбекистан) битката за вакантния пояс в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

Пулев (22 мача, 21 победи, 11 с нокаут) ще се качи на ринга в най-новата зала на Хамбург - ISLAND PARK HALL в предпоследен двубой от програмата на гала-вечерта "Back to the roots" („Обратно към корените“) на промотърската компания "Зауерланд". В последния мач от шоуто съотборникът на българина Джак Кулкай ще защитава световната титла в категория лека-средна на WBA срещу непобедения досега австралиец Денис Хоган.

"Намираме се в последната седмица на усилени тренировки, в която нямаме право на грешка. Кубрат и Джак проведоха сериозни спаринги докато бяхме в Хановер. Вече се върнахме в нашата база и сме концентрирани върху финалните детайли на работата с момчетата. Целта ми е и Кубрат, и Джак да бъдат не просто световни шампиони, а за дълго носители на световните титли в своите категории“, каза треньора на Пулев и Кулкай - Ули Вегнер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт