Царят на клошарите в Пловдив плаши да се самозапали, ако му вземат кашоните

Царят на клошарите в Пловдив Душко Абаджиев е готов да пламне като факла, но да не се раздели с безценните си кашони със стара хартия, метални отпадъци и мебели втора употреба. Царството на Дитрих ІІ, както нарича себе си 53-годишният бездомник, е под открито небе на бул. "Васил Априлов", недалеч от сградата на Второ районно. В петък обаче той получил предупреждение от кметството на район "Централен" да освободи терена, пише "Марица".

Посрещнах новината с туба с бензин, разказва екшъна най-известният бездомник в Пловдив, който заплаши и миналата седмица със самоубийствен акт,след като багери и фадроми на "Чистота" тръгнаха да разчистват "царството му". Той отказва да приеме аргументите, че според изменения в законите няма право да складира кашоните в своето "царство". Аз съм от стар пловдивски род и никой не може да ме изсели от града на дедите ми, горещи се бездомникът. Разказва, че от 1967 година скита по улиците, когато родителите му се развели.

Прехранвам се от кошмаркета, тоест от това, което намеря покрай казаните с боклуци, признава Душко. Обмисля да напише книга за живота си, но твърди, че засега няма време, защото сагата е много дълга.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини