Седем милиона лева модернизираха болницата в Монтана

Близо 7 млн. лева, голяма част от които са от еврофондовете, са инвестирани през последните години в болницата в Монтана. Средствата превърнаха лечебното заведение във високотехнологична болница, която обслужва пациенти от целия Северозапад, съобщи шефът на МБАЛ д-р Тони Тодоров.

Модернизирането на областната болница бе извършено по проект за изграждане на отделение по образна диагностика. Със средства от оперативната програма "Регионално развитие" и държавния бюджет в МБАЛ- Монтана бяха доставени 16 срезов скенер, дигитален мамограф, рентген, ендоскопски апарати и бронхоскопи. Отделението отвори врати преди 2 години и вече стотици пациенти са преминали през кабинетите му.

"С тази модерна апаратура и перфектните специалисти тежки заболявания се откриват рано и така се спасяват човешки животи!", заяви зам. министър Ваньо Шарков, който присъства на финализирането на проекта в Монтана. Той обяви, че от догодина в областната болница ще бъде открита нова клинична пътека за продължително лечение, по която пациенти претърпели тежки хирургически интервенции, инфаркти или инсулти ще се възстановяват в клиниката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони