Вижте Мегз без капка грим (СНИМКА)

Борисов: Миграцията e приоритет за България, предвид географското ни разположение

ВСС отпусна допълнителни пари за експертизи на петричкия съд

В Ухан са регистрирани 195 случая на повторно заразяване с коронавирус

Метеоролози обясниха защо зимата е топла

Турски военен конвой влезе в сирийския град Идлиб

Задържаха шефката на Басейнова дирекция-Пловдив

Куентин Тарантино стана баща

Глобиха 58 пешеходци само за ден в Търновско Проверени са и 93 автомобила

Четвърта жертва на коронавируса в Италия

Спипаха шофьори с наркотици при акция в Търново и Лясковец

С 46 милиона лева обучават стиденти в реална работна среда

Премиерът: Броят на българите, завърнали у нас, расте около четири пъти по данни на НСИ

Младеж пострада при катастрофа в Търново Зад волана на колата е било 18-годишно момиче

Оперетата „Прилепът” на Йохан Щраус с премиера във великотърновския театър

Ромът Сашо Кръстев-Яо пише за правителството

Лидерът на фондация „Център за регионално развитие – Рома“-Кюстендил Сашо Кръстев-Яо ще работи за правителството. Той е избран от Министерския съвет да напише на български и английски език концепция за рамка за Национална ромска платформа. Това се вижда от публикуваната от МС информация за сключен договор между Кръстев и дирекция „Административно и правно обслужване“.

За писмената си работа Яо, както е известен в Кюстендил, ще получи 4800 лв. Не е имало конкурс, тъй като по закон при суми до 15 000 лв. без ДДС възложителите могат да не обявяват обществена поръчка.

В договора е записано, че „изпълнителят се задължава да не разпространява по никакъв начин и форма информация във връзка с договора“. Вчера Яо не бе открит, за да сподели творческите си планове за изготвянето на концепцията.

През годините всички правителства опитваха да изготвят концепции, стратегии, декади и т.н. за интеграция на ромите. Милиони левове бяха похарчени, а ромските фондации рязко се увеличиха, а техни лидери започнаха да демонстрират охолен живот.

Името на Яо е влизало в регистрите на полицията. През 2012 г. бяха задържани петима роми в кюстендилския квартал „Изток“ – братята Орлин и Георги Мирчеви, Сашо Кръстев, Илчо Димитров и Симеон Андонов. В дома на Кръстев са открити 18 000 лв. Той е председател на читалище „Васил Левски“, а Орлин Мирчев е сътрудник към местното кметство. Разследването е било за държане на акцизни стоки без бандерол. Обвинения не са били повдигнати.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.