НАП разшири проверките на ромски барони в Игнатиево

34 жители на Игнатиево са обект на проверка за съответствие между доходи и имущество, съобщи директорът на НАП-Варна Милена Колева. Ревизията в сочения за Мека на джебчиите град във Варненско стартира след масирана полицейска акция на 3 юни, провокирана от тв репортажи, в които бяха показани палатите на ромските барони, контролиращи сенчестия бизнес.

Първоначално данъчните проверяваха 14 физически лица, но след това прибавили към списъка още 20. Резултатите ще бъдат ясни в края на януари, каза Колева. Тя обясни, че за последните 5 г. при подобни производства срещу близо 8000 рискови лица са установени укрити налози за 6 млн. лв.

Тази година в седемте области от Североизточна България, които са в обхвата на НАП-Варна, са били образувани 222 проверки за съпоставка между доходи и имущество. До края на октомври след резивии и оперативни проверки данъчните са засекли 148,6 млн. лв. допълнително установени задължения, вкарали са в бюджета 346,3 млн. лв. борчове от налози и осигуровки и над 1 млн. лв. от продажби на конфискувани стоки и имоти на длъжници. Приходите на НАП до ноември са над 1,27 млрд. лв., което е 89,5% от годишния план, отчете Колева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини