Пиян се прави на полицай от Брюксел

Автотърговец на съд, измамил клиент с 4000 евро

Борисов представи инвестиционните възможности в България пред делегация от Катар

Нинова: Кърджали е България. Изказването на Ердоган за Кърджали е поредната провокация към суверенитета и националната цялост на България Настояваме да се постави въпросът за обезщетението на тракийските бежанци

Великобритания и ЕС постигнаха съгласие за преходния период след Брекзит

Борисов свика министрите заради състоянието на пътищата и битовата престъпност "Двеста хиляди души администрация имаме! Ако трябва – всички ги изкарвате навън", каза премиерът

Министър Вълчев: Намаляването на административната тежест е важна задача пред МОН

Може и министри да станат обвиняеми след проверките на болници

Тероризмът и кибератаките не познават граници, заяви Мария Габриел

Полша може да изгони руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания по случая Скрипал

81 училища във Великотърновско работят по проект „Твоят час” Нетрадиционните форми са йога и хвърчаща класна стая

Четирима души пострадаха при сблъсък на два влака в Кентъки

Мъж, опитал да убие брат си, застава пред Темида

Жена е била убита в Перник, задържана е дъщеря й

Причината за катастрофата в Египет е несъобразена скорост (СНИМКИ)

НАП разшири проверките на ромски барони в Игнатиево

34 жители на Игнатиево са обект на проверка за съответствие между доходи и имущество, съобщи директорът на НАП-Варна Милена Колева. Ревизията в сочения за Мека на джебчиите град във Варненско стартира след масирана полицейска акция на 3 юни, провокирана от тв репортажи, в които бяха показани палатите на ромските барони, контролиращи сенчестия бизнес.

Първоначално данъчните проверяваха 14 физически лица, но след това прибавили към списъка още 20. Резултатите ще бъдат ясни в края на януари, каза Колева. Тя обясни, че за последните 5 г. при подобни производства срещу близо 8000 рискови лица са установени укрити налози за 6 млн. лв.

Тази година в седемте области от Североизточна България, които са в обхвата на НАП-Варна, са били образувани 222 проверки за съпоставка между доходи и имущество. До края на октомври след резивии и оперативни проверки данъчните са засекли 148,6 млн. лв. допълнително установени задължения, вкарали са в бюджета 346,3 млн. лв. борчове от налози и осигуровки и над 1 млн. лв. от продажби на конфискувани стоки и имоти на длъжници. Приходите на НАП до ноември са над 1,27 млрд. лв., което е 89,5% от годишния план, отчете Колева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.