На 21 май 2019 да почерпят

Делон благодари на жените, които са го обичали 72-годишният фестивал почете в Кан 83-годишната екранна легенда

Крайната десница се оттегли от правителството на Себастиан Курц

Връчиха наградите „Св. Патриарх Евтимий” и „Култура” на изявени великотърновци

Сърбия и Украйна обраха овациите на Карвинг феста в Габрово Наградите връчиха кметът Таня Христова и членове на компетентното жури

Себастиян Курц уволни вътрешния министър на Австрия

Раненият български алпинист на Олимп е в много тежко състояние с черепно-мозъчни увреждания

Толгахан Сайъшман стана татко

Преизбраха проф. Христо Бонджолов за ректор на ВТУ С 202 гласа „за” новият председател на Общото събрание на вуза е проф. Антоанета Анчева

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Идрис М., обвинен в държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество

Заплаща ли се извънреден труд по време на командировка?

Благоевград събра най- пъстрите и екзотични пеперуди в изложбата „Живи тропически пеперуди“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 21 май 2019

Български алпинист е ранен на Олимп, в ход е спасителна операция

Нова структура на общината в Сливен до Нова година

Нова структура на общината ще има до края на годината – съобщи кметът на Сливен Стефан Радев /ГЕРБ/.

Числеността на администрацията ще бъде намалена, разходите – оптимизирани. „Има позиции, за които трудно може да се привлекат специалисти с възнагражденията, които се осигуряват от общината. И е логично да се привлекат специалисти за конкретен случай или проект“ – заяви кметът. Но гражданските договори, по които към момента работят 45-50 души, ще бъдат драстично намалени до 10 пъти по-малко.

Идеята на новата структура е с част от икономията да се увеличат някои от заплатите в общината, за да се повиши мотивацията на служителите. „Аз не съм привърженик на ниските доходи. Въпросът е, че тук се съобразяваме с различните обстоятелства – и времето, и размера на различните задължения“ – каза още Стефан Радев.

Кметът на Сливен Стефан Радев /на снимката: третият отляво-надясно/ е икономист, работил е в холдинг „Мелинвест“, през последните години – в одиторска компания в столицата. В екипа си е избрал петима души /на снимката: отляво-надясно/. Досегашният главен юрист на областната управа Валя Радева ще е секретар на общината.

Управителят на Общинска банка-Сливен Румен Иванов ще е зам.-кмет по финансите. Строителството е възложено на зам.-кмета инж.Стефан Кондузов, който досега бе изп.директор на „Топлофикация“-Сливен.

Зам.-директорът на филиала на Медицинския университет-Варна в Сливен Пепа Чиликова ще е зам.-кмет по хуманитарните дейности. Стоян Марков идва от областта на еврофондовете и проектното финансиране и това ще е ресорът му на зам.-кмет. Засега пети заместник на кмета Радев не се предвижда.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.