Нова структура на общината в Сливен до Нова година

Нова структура на общината ще има до края на годината - съобщи кметът на Сливен Стефан Радев /ГЕРБ/.

Числеността на администрацията ще бъде намалена, разходите - оптимизирани. "Има позиции, за които трудно може да се привлекат специалисти с възнагражденията, които се осигуряват от общината. И е логично да се привлекат специалисти за конкретен случай или проект" - заяви кметът. Но гражданските договори, по които към момента работят 45-50 души, ще бъдат драстично намалени до 10 пъти по-малко.

Идеята на новата структура е с част от икономията да се увеличат някои от заплатите в общината, за да се повиши мотивацията на служителите. "Аз не съм привърженик на ниските доходи. Въпросът е, че тук се съобразяваме с различните обстоятелства - и времето, и размера на различните задължения" - каза още Стефан Радев.

Кметът на Сливен Стефан Радев /на снимката: третият отляво-надясно/ е икономист, работил е в холдинг "Мелинвест", през последните години - в одиторска компания в столицата. В екипа си е избрал петима души /на снимката: отляво-надясно/. Досегашният главен юрист на областната управа Валя Радева ще е секретар на общината.

Управителят на Общинска банка-Сливен Румен Иванов ще е зам.-кмет по финансите. Строителството е възложено на зам.-кмета инж.Стефан Кондузов, който досега бе изп.директор на "Топлофикация"-Сливен.

Зам.-директорът на филиала на Медицинския университет-Варна в Сливен Пепа Чиликова ще е зам.-кмет по хуманитарните дейности. Стоян Марков идва от областта на еврофондовете и проектното финансиране и това ще е ресорът му на зам.-кмет. Засега пети заместник на кмета Радев не се предвижда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони